چکیده :

موفقیت در مرحله ابتدایی پرورش لاروها موجب رشد سریع تر، سلامت بهتر و افزایش درصد بقاء بچه ماهیان در مراحل بعدی پرورش و بعد از رهاسازی می­گردد (بابایی و همکاران، 1390؛ چوبیان و همکاران، 1392). از اینرو، بدست آوردن جیره غذایی مناسب جهت عبور از مرحله تغذیه از کیسه زرده تا تغذیه فعال، افزایش درصد بقاء و بازماندگی ماهیان در مرحله لاروی، قابلیت دسترس بودن آسان و قابل هضم بودن برای بدست آوردن موفقیت در پرورش لارو آبزیان بسیار حائز اهمیت است (چوبیان و همکاران، 1392). میزان اسیدهای چرب ضروری اسید ایکوزا پنتانوئیک (EPA) و اسید دکوزا هگزانوئیک (DHA) در دافنی­ها کم می­باشد. لذا، استفاده از تکنیک­هایی که بتواند سبب افزایش میزان اسیدهای مذکور در آنها گردد، بسیار مهم و ضروری است. یکی از مسائلی که استفاده از دافنی­ها را حائز اهمیت میسازد، امکان غنی‌سازی راحت با موادی نظیر اسیدهای چرب ضروری، اسیدهای آمینه ضروری و ویتامین­ها است (Girri et al., 2002). هدف از انجام این پژوهش، بررسی تغییرات میزان بقاء و رشد لارو ماهیان آکواریومی دم شمشیری و گوپی تغذیه شده با دافنی پولکس (Daphnia pulex) غنی شده با جلبک اسیلاتوریا آفریکانوم و روغن­های کانولا و ماهی طی دوره مطالعه بوده است.

کلید واژگان :

لارو ماهيان آکواريومي، دافني پولکس، جلبک اسيلاتوريا آفريکانوم، روغن ماهي، روغن کانولا



ارزش ریالی : 250000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک