چکیده :

بیولوژی تغذیه و فاکتور وضعیت لوچ ماهی (Oxynoemacheilus bergianus)، با جمع آوری 180 نمونه از رودخانه کردان استان البرز از شهریور تا بهمن 1392 بررسی شد. نمونه‌ها به وسیله ساچوک و تور پره با چشمه 1میلی‌متر صید گردید و سپس در فرمالین 10 درصد تثبیت شد.59 درصد از نمونه ها نر و 41 درصد، ماده بودند. پس از شکافتن حفره شکمی و خارج کردن دستگاه گوارشی و توزین آن به وسیله ترازو با دقت 0001/0 گرم، محتویات آن مورد شناسایی قرار گرفت. پس از بررسی محتویات لوله گوارشی مشخص گردید این ماهی فقط از حشرات و غذاهای گوشتی استفاده می‌کند. ضریب چاقی یا فاکتور وضعیت برای این گونه 68/0 محاسبه شد. اندازه طول نسبی روده برابر با 35/0 بود، که موید گوشتخوار بودن این گونه می‌باشد.

کلید واژگان :

لوچ‌ماهی، بیولوژی تغذیه، رودخانه کردان، ضریب چاقی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک