چکیده :

زمینه و هدف : شیر مادر منبع مناسب تغذیه برای نوزادان بوده و شامل اجزای فعال زیستی از جمله باکتری هایی است که استعمار میکروبی و توسعه سیستم ایمنی بدن نوزاد را پشتیبانی کند. بدون شک، شیر‌‌مادر بهترین و مناسب ‌ترین غذا برای نوزاد به ‌‌شمار می ‌رود؛ متأسفانه امروزه، بیشتر مادران به دلیل گرفتاری‌های زیاد یا شاغل بودن، فرصت کافی برای شیر‌‌دادن به کودک خود را ندارند بنابراین شیرخشک را جایگزین شیر‌‌ طبیعی خود می کنند. شیرخشک نوعی جایگزین و غذای مکمل به شمار می‌ رود که در زمان شیرخواری به کودک داده می‌ شود؛ ولی هیچ غذا و شیری در دنیا نمی ‌تواند به مفیدی شیر‌‌مادر باشد. این پژوهش با هدف بررسی تأثیر شیرخشک بر روی چاقی کودک انجام گرفته است. روش مطالعه : اين مطالعه از نوع مورد-شاهدي می باشد . در این مطالعه 50 كودك 2 تا 4 ساله که از شیر خشک استفاده می کردند و همچنین به تعداد مساوي گروه شاهدی که از شیر مادر استفاده می کردند و از نظر جنس و گروه سني همسان سازي شده بودند، انتخاب شدند. وزن زمان تولد براساس اطلاعات درج شده در كارت واكسن به دست آمد. داده‌ها توسط نرم‌افزار SPSS 11 و با استفاده از آزمون t و مجذور كاي در سطح (05/p<۰) تحليل شد. یافته ها : ميانگين وزن هنگام تولد در دو گروه تفاوت معني‌داري نداشته و همچنین یافته ها نشانگر این موضوع هستند که 68 درصد مصرف کنندگان شیر خشک دچار چاقی می شوند. نتیجه گیری: : ميدانيم كه اندازه دلمه هاي كازئين موجود در شير خشك بزرگتر از شير مادر و در نتیجه هضم آن براي شيرخوار مشكل تر است. زيادي املاح موجود در شير خشك باعث چاقي و افزايش اسمولاريته سرم ميشود. در نتیجه بهترین شیر برای کودک شیر مادر می باشد.

کلید واژگان :

شیر خشک ، چاقی ، شیرمادر ، کازئین



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک