نام کالا :
تدوین و تبیین عوامل اثرگذار بر جذب مشتریان مرجع در صنعت بیمه
دسته بندی :
مقاله
قیمت :
150,000 ریال
نوع:
دیجیتال
سازنده محصول :
پژوهشنامه بیمه
کلمات کلیدی :
مرجع مشتری هم آفرینی مشتری ارزش مشارکت مشتری صنعت بیمه رویکرد آمیخته
توضیحات :
هدف: امروزه مدیران بازاریابی و فروش بسیاری از شرکتهای بیمه به تجربه دریافتهاند که مشتریانی که قبلاً از محصولات یا خدمات یک شرکت استفاده نمودهاند و مایل به اشتراک گذاشتن تجربیات خود هستند، نقشی اساسی در فرایند خرید خریداران و اطمینان بخشی به آنها ایفا میکنند. این در حالی است که بررسی مطالعات پیشین بیانگر فقدان وجود الگوی بومی مرجع مشتری و عوامل اثرگذار بر آن در صنعت بیمه میباشد، ازاینرو هدف از انجام این پژوهش، رفع خلأ پژوهشی موجود در این زمینه است.
روششناسی: با استفاده از رویکرد آمیخته (کیفی- کمّی)، در گام اول پس از انجام مطالعات کتابخانهای با بکارگیری تکنیک دلفی و مشارکت اعضای پانل تخصصی مشتمل بر 23 تن از خبرگان دانشگاهی و از مدیران عالی و کارشناسان خبره و بازاریابان شرکتهای بیمه، نسبت به ارائه الگوی مرجع مشتری اقدام شد. ابزار گردآوری دادهها در این مرحله پرسشنامه بود. سپس در گام دوم و در مرحله کمّی، بهمنظور برازش و آزمون الگوی بهدستآمده، از روش تحلیل عاملی تأییدی و مدل یابی معادلات ساختاری با بکارگیری نرمافزار Smart-PLS استفاده شد. جامعه آماری در این مرحله، مشتمل بر 1400 نفر از کارشناسان بازاریابی و فروش نمایندگیهای شرکتهای بیمه در استان فارس بود که حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران برابر با 301 نفر تعیین گردید.
یافتهها: نتایج حاکی از آن است که 4 دسته عوامل مرتبط با مشتریان، عوامل مرتبط با شرکت، رضایت و وفاداری مشتری منجر به شکلگیری مرجع مشتری برای شرکتهای بیمه میشود و عوامل مرتبط با مشتری شامل (تجربه مشتری از شرکت؛ ارزش ادراک شده؛ تعامل مشتری با شرکت؛ امید مشتری؛ اطمینان و اعتماد مشتری و جذابیتهای جایگزین) بهتر از سایر عوامل میتواند در شکلگیری مرجع مشتری مؤثر واقع گردند. بر اساس نتایج پژوهش عوامل مرتبط با مشتری و عوامل مرتبط با شرکت زمانی میتوانند منجر به شکلگیری مرجع مشتری برای شرکتهای بیمه شوند که ابتدا رضایت و وفاداری در مشتریان ایجاد شده باشد. مرجع شدن مشتری نیز پیامدهای ارزشمندی برای شرکتهای بیمه از جمله، هم آفرینی ارزش مشتریان، افزایش ارزش مشارکت مشتریان، ایجاد سبد مرجع مشتری و ارتقای ارزش برند شرکت را در پی دارد.
نتیجهگیری: شرکتهای بیمه با تأکید بر معیارهای شناسایی شده، ضمن ارزیابی فرصتهای مرجع مشتری در صنعت، میتوانند تصمیمات صحیحی درباره چگونگی بهرهبرداری از این فرصتها اتخاذ کنند تا با کسب مزیت رقابتی، سبب افزایش ضریب نفوذ بیمه و درنهایت رشد و توسعه اقتصادی کشور شوند. شرکتهای بیمه با بهرهگیری از مرجع مشتری میتوانند نگرش ارزشآفرینی مشتری، قدردانی مشتری و رفتار شهروندی مشتری را بهبود داده و همچنین طول عمر مشتریان و ارزش ارجاع و دانش مشتریان را تقویت نمایند. همچنین میتواند تداعی برند، تصویر برند و هویت برند شرکت را در ذهن مشتریان بهبود داده و درنهایت از مشتریان مرجع میتوان در انتشار اطلاعات مرتبط با کیفیت خدمات و توصیه خدمات بصورت دهانبهدهان به سایر مشتریان شرکت بهره ببرند.