بابک شعبان نژاد گیلاکجانی بابک شعبان نژاد گیلاکجانی
1402/12/10 17:01:42
بررسی موانع و مشکلات توسعه کارآفرینی روستایی در استان کرمان

کارآفرینی در روستاها می‌تواند برطرف‌کننده بسیاری از چالش‌ها از جمله بیکاری، فقر اقتصادي ، مهاجرت روستائيان به شهرها و ... باشد. باتوجه به نقش انکارپذیر زنان در توسعه روستایی، تقویت کارآفرینی زنان روستایی، راهکاری مؤثر در راستای تحقق توسعه پایدار روستایی به شمار می‌رود. زنان نيمي از جمعيت جوامع روستايي كشور را تشكيل مي دهند لذا توجه به فعاليت هاي كارآفرينانه در اين قشر از جامعه مي تواند به رشد و توسعه اقتصادي كشور كمك شايان توجهی نمايد. هدف از این مقاله معرفی طرح کارآفرینی روستایی ( آموزش كارآفريني و مهارت هاي كسب و كار به روستائيان و عشاير ) و بیان تجربیات اجرای طرح در صندوق اعتبارات خرد زنان روستايي استان کرمان می‌باشد . در جریان اجرای طرح از طریق تدوین و توزیع پرسشنامه هایی در بین مخاطبین ، اطلاعات مندرج در پرسشنامه ها مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفت . جامعه آماری این طرح تعداد 1245 نفر از اعضاي صندوق اعتبارات خرد زنان روستايي استان کرمان بودند که در دوره های آموزشی کارآفرینی و مهارت های کسب و کار شرکت داشتند . همچنین نتایج به دست آمده در طرح گویای این واقعیت است که عدم وجود سرمایه اولیه کافی ، موانع اداري و  بانکی ، نداشتن تخصص و مهارت كافي ، مشكلات فرهنگي و اجتماعي و مشکلات موجود در امر بازاریابی و فروش محصولات تولیدی از مهمترین مشکلات زنان کارآفرین روستایی می باشد . ضمن اينكه اكثريت قريب به اتفاق شركت كنندگان طرح ، تاثير آموزش هاي كارآفريني را در ايجاد انگيزه بين زنان روستايي زياد توصيف نمودند.

می پسندم دیدگاه (0) اشتراک گذاری گزارش به پلیس علمی
بابک شعبان نژاد گیلاکجانی بابک شعبان نژاد گیلاکجانی
1402/12/10 16:56:40
سالمندی در ایران، دیروز، امروز، فردا

تغییرات جمعیتی کشور در سال های اخیر به گونه ای است که در آینده نزدیک، یک دوره فشرده سالمندی جمعیت را تجربه خواهد کرد و با رشد سریع و پرشتاب تعداد افراد بالای 60 سال به حدود 30 میلیون نفر خواهد رسید. هدف از پژوهش حاضر، بررسی روند سالمندی جمعیت کشور از سال 1390 تا 1430 با توجه به پیش بینی بخش جمعیت سازمان ملل در سال 2012 و مرکز آمار ایران است. نتایج پژوهش حکایت از روند سریع و پرشتاب سالمندی جمعیت با توجه به کاهش شدید نرخ باروری و افزایش بی رویه مهاجرت جوانان و نوجوانان دارد که نسبت سالخوردگان از کل جمعیت با روند افزایشی ثابت تا پایان دوره را به حدود 30 درصد خواهد رساند. پاسخ هماهنگ به چالش ها و فرصت های ناشی از پدیده سالمندی، اتخاذ یک چارچوب صحیح برای هدایت سیاستگذاری ها، برنامه ها و فعالیت ها، پاسخگویی و رفع نیازهای متنوع و خاص سالمندان از مواردی است که بایستی توسط دولت مد نظر قرار گیرد. فرهنگ سازی در جامعه نسبت به پدیده سالمندی، توانمند سازی سالمندان، حفظ و ارتقاء سلامت جسمی و روحی آنان، توسعه زیرساخت های لازم و تامین منابع مالی پایدار برای حمایت از سالمندان از مهمترین اهدافی است که سیاست گذاری ها، فعالیت ها و برنامه های نظام بایستی آن را تحقق بخشد.

می پسندم دیدگاه (0) اشتراک گذاری گزارش به پلیس علمی
بابک شعبان نژاد گیلاکجانی بابک شعبان نژاد گیلاکجانی
1402/05/11 11:16:44
کشاورزی فراسرزمینی و نقش آن در تامین امنیت غذایی پایدار

بخش کشاورزی نخستین و البته مهم‌ترین بخشی است که در کشورهای جهان تحت تاثیر شدید خشکسالی قرار دارد و کشور ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست. بیش از 85 درصد منابع آب کشور صرف بخش کشاورزی می‌شود و کمبود منابع آب طی سال‌های آینده تاثیر غیر قابل انکاری بر بخش کشاورزی و در نهایت امنیت غذایی کشور خواهد گذاشت. به همین دلیل کشت فراسرزمینی که در واقع بهره برداری از منابع، عوامل، ظرفیت ها و امکانات سایر کشورها برای تولید محصولات کشاورزی مورد نیاز در راستای حفظ منابع پایه تولید و ارتقای امنیت غذایی و سایر نیازهای صنعتی کشور است می‌تواند راهبرد بسیار مناسبی برای مقابله با تاثیرات بحران خشکسالی بر بخش کشاورزی کشور باشد. در این طرح سرمایه‌گذار در قالب مأموریت مشخص به کشور مقصد که اقلیم، زمین و هوای مناسب برای کشت مورد نظر را دارد، اعزام می‌شود و محصول تولیدی را به منظور تأمین نیاز کشور وارد می‌کند.کشورهایی نظیر روسیه، قزاقستان، تاجیکستان، قرقیزستان، ارمنستان، افغانستان، پاکستان، عراق، استرالیا، هند، ونزوئلا، اروگوئه، اکوادور، غنا، کنیا و اوگاندا به دلیل برخورداری از منابع آبی و خاکی غنی و حاصلخیز، روابط سیاسی و اقتصادی با ایران و اعلام آمادگی جهت همکاری، مستعدترین کشورها برای سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی فراسرزمینی محسوب شده و از همه مهمتر اینکه طی سال های اخیر موافقت نامه های تجارت آزاد دو یا چندجانبه متعددی بین ایران و آنها منعقد گردیده است.

می پسندم (1) دیدگاه (0) اشتراک گذاری گزارش به پلیس علمی
بابک شعبان نژاد گیلاکجانی بابک شعبان نژاد گیلاکجانی
1402/02/08 12:02:02
اقتصاد جنگ و جنگ اقتصادی

اگر بخواهیم اقتصاد دهه۶۰ را در ادبیات اقتصادی کشورمان به اقتصاد جنگ تعبیر کنیم بدون تردید اقتصاد ایران در دهه۹۰ را نیز می توان دوران جنگ اقتصادی نامید. تفاوت عمده اقتصاد جنگ با جنگ اقتصادی را بایستی در روحیه ایثارگری و قناعت مردم در سال‌های دفاع مقدس  به‌عنوان یک پشتوانه بسیار قوی برای اقتصاد ایران جستجو نمود، موضوعی که متأسفانه در دهه های اخیر به شدت کمرنگ شده است زیرا دولت‌ها طی این سال‌ها با عملکرد غلط خود، ریخت‌وپاش‌ها، تبعیض‌ها و.... هزینه‌های زیادی را به اقتصاد ایران تحمیل کرده‌اند که یکی از این هزینه‌ها، افزایش انتظارات مادی در جامعه بوده است. برای پیروزی در جنگ اقتصادی کنونی که بی رحمانه ترین و ظالمانه ترین جنگ تاریخ علیه مردم کشورمان است بایستی مدیران سبک زندگی خود را به آنان نزدیک کنند و اعتماد از دست رفته مردم را به آنان بازگردانند تا به خواست خداوند و پشتیبانی و همراهی مردم بر مشکلات اقتصادی فائق آییم و پیروز میدان جنگ اقتصادی باشیم.

می پسندم (1) دیدگاه (0) اشتراک گذاری گزارش به پلیس علمی
بابک شعبان نژاد گیلاکجانی بابک شعبان نژاد گیلاکجانی
1402/02/08 11:59:58
تعاون و عدالت اقتصادی

در نظام جمهوری اسلامی ایران، اساس همه فعالیتها باید مبتنی بر عدالت باشد زیرا قسط  و عدل از همه آرمانها و اهداف نظام اسلامی والاتر و بارزتر است و بر این اساس، رونق و شکوفایی اقتصادی هنگامی خوب و ارزشمند است که جهت آن مبتنی بر اقامه قسط و عدل در جامعه باشد. یکی از منطقی‌ترین و بنیانی‌ترین فعالیتها برای استقرار عدالت اقتصادی در جامعه تعاون است. بخش تعاون و فعالیت تعاونی  ها از جمله مسائلی است که می‌تواند جلوی بی‌عدالتی را به شکل اصولی و منطقی سد کند. تعاون از آن جهت مورد تأیید است که در وضع کنونی می‌تواند با رونق تولید و ایجاد اشتغال کشور را از لحاظ اقتصادی نجات دهد.  توسعه فعالیت تعاونی ها در بخش مسکن و نیز صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی، دامپروری و شیلات در تحقق این اهداف نقش بسیار مهم و حیاتی خواهد داشت. 

 

می پسندم (1) دیدگاه (0) اشتراک گذاری گزارش به پلیس علمی
بابک شعبان نژاد گیلاکجانی بابک شعبان نژاد گیلاکجانی
1402/01/04 13:56:26
آشوب علیه اقتصاد و کسب و کار

بدون تردید اعتراض منطقی و قانونی، مصداق نهی از منکر است و پیشنهاد‌های اصلاحی، به عنوان امر به معروف تلقی می‌شود و این ها از وظایف قانونی و ذاتی مردم است چنانکه در اصل هشتم قانون اساسی آمده است در جمهوری اسلامی ایران دعوت به خیر، امر به معروف و نهی از منكر وظیفه‏ای است همگانی و متقابل بر عهده مردم نسبت به یكدیگر، دولت نسبت به مردم و مردم نسبت به دولت.

تحریم های اقتصادی استکبار علیه ملت ایران که شدیدترین و بی رحمانه ترین تحریم تاریخ علیه یک ملت محسوب می شود از یک سو و سهل انگاری و ترک فعل برخی مسئولین از سوی دیگر باعث گردیده آحاد جامعه به لحاظ اقتصادی و معیشتی در وضعیت بحرانی قرار گیرند.

در شرایط کنونی مطالبه گری صحیح، علمی و سنجیده می تواند نقش اساسی در تغییر وضعیت اقتصادی فاجعه بار کنونی داشته باشد و تا زمانی که اقدامی در این خصوص انجام نمی شود نباید انتظار داشته باشیم که اعتراض در مسیر خود حرکت کند. البته نباید اجازه داد مطالبه گری به کارهای سطحی که در بعضی ادارات صورت می گیرد تبدیل شود. اگر در زمینه مطالبه گری بخواهیم تعارف کنیم موفقیتی حاصل نخواهد شد و دشمن برای مردم مطالبه گری کاذب ایجاد خواهد کرد.گفتمان های اصیل انقلاب اسلامی توسط دشمنان و گفتمان های سطحی در حال بلعیده شدن و گفتمان عدالت خواهی، اصلاح و تدبیر در حال از بین رفتن است. نباید از مطالبه گری برداشت های سیاسی و جناحی داشته باشیم و نتیجه همین برخورد جناحی با مطالبه گری است که هر طیفی با عنوان مطالبه گری در صدد رسیدن به اهداف خود است.

آرمان خواهی و مطالبه گری نخبگان و جوانان نشانه آن است که مردم نسبت به نظام و آرمان های آن حساسند لذا بایستی قدر این را دانست. بنابراین، دغدغه داشتن، هشداردهی، طلبکارانه در مسائل و مشکلات نظام و نواقص وارد شدن از مواردی است که موجب تقویت نظام و حفظ آرمان ها و ارزش های آن و جلوگیری از ناعدالتی و فساد است که مقام معظم رهبری بارها بر آن تاکید داشته اند.

اگر چه در قضایای اخیر بایستی صف اغتشاش گران را از معترضان جدا دانست اما این حقیقت را باید مد نظر قرار داد که سهل انگاری در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و حمایت از رونق تولید، کالا و کارگر ایرانی که بیش از یک دهه است حتی در نامگذاری نمادین سال ها مورد تاکید رهبر معظم انقلاب می باشد در ایجاد اعتراض و نارضایتی مردم بی تاثیر نبوده است.اگرچه در دولت سیزدهم با همت مدیران جوان جهادی و انقلابی اقدامات بسیار خوبی در زمینه حمایت از کسب و کارها از طریق تسهیل و تسریع در صدور مجوزهای کسب و کار، افزایش میزان تسهیلات بانکی، حذف امضاهای طلایی و ... انجام شده ولیکن موضوعاتی همچون گرانی افسارگسیخته، فساد در سیستم بانکی، قاچاق، واردات بی رویه کالاهای دارای مشابه داخلی، قوانین معارض، مزاحم و دست و پاگیر، وثایق تسهیلات بانکی، سیاست های غلط اقتصادی و ده ها موضوع دیگر موجب مشکلات شدید اقتصادی و معیشتی برای مردم شده است. به گونه ای که همواره گله مند بوده و طبیعی است که از نظام توقع دارند چاره ای برای مشکلات اقتصادی که زمینه ساز انواع آسیب های اجتماعی است بیاندیشد.

اگر چه ریشه بخشی از مشکلات اقتصادی را بایستی در تحریم ها دانست ولیکن گره زدن همه آنها به تحریم امری غیرمنطقی و نامعقول است. لذا چنانچه در کوتاه مدت با مدیریت جهادی و انقلابی تدبیری برای مشکلات اقتصادی و معیشتی آحاد جامعه اندیشیده نشود استفاده ابزاری از معترضین توسط دشمنان نظام با هدف ایجاد ناامنی، آشوب و هجمه علیه اصل نظام و ارزش های آن بارها تکرار خواهد شد.

می پسندم (1) دیدگاه (0) اشتراک گذاری گزارش به پلیس علمی
بابک شعبان نژاد گیلاکجانی بابک شعبان نژاد گیلاکجانی
1402/01/04 13:51:49
الزامات و راهکارهای مهار تورم

۱_ تحقق اقتصاد مردمی و استفاده از همه ظرفیت های اقتصادی کشور
۲_ حمایت از تولید کنندگان و رفع موانع تولید
۳_ تحقق اقتصاد مقاومتی با مدیریت جهادی و انقلابی
۴_ استفاده از ظرفیت صندوق توسعه ملی در حمایت از رونق تولید 
۵_ بهره گیری از نخبگان جوان در دانش بنیان کردن تولید
۶_ هدایت سرمایه و نقدینگی به سمت تولید
۸_ اصلاح نظام پولی و بانکی

 

می پسندم (1) دیدگاه (0) اشتراک گذاری گزارش به پلیس علمی
بابک شعبان نژاد گیلاکجانی بابک شعبان نژاد گیلاکجانی
1402/01/04 13:48:18
الزامات و راهکارهای رشد تولید

راهکارها و الزامات رشد تولید:
۱_ اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به آحاد جامعه در خصوص سرمایه گذاری در تولید ، کارآفرینی و راه اندازی کسب و کار
۲_ حمایت عملی از تاسیس و توسعه کسب و کارهای خرد و مشاغل خانگی
۳_ مبارزه با قاچاق کالا و جلوگیری از واردات کالای دارای مشابه داخلی
۴_ حمایت عملی از کارآفرین و کالای باکیفیت ایرانی
۵_ الزام دولت و تشویق مردم به استفاده از کالای باکیفیت ایرانی
۶_ تامین مالی بنگاه های اقتصادی و تولیدی از طریق صندوق توسعه ملی
۷_ تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و مردمی سازی اقتصاد
۸_ اصلاح نظام بانکی و پولی کشور

 

می پسندم (1) دیدگاه (0) اشتراک گذاری گزارش به پلیس علمی
بابک شعبان نژاد گیلاکجانی بابک شعبان نژاد گیلاکجانی
1401/09/30 11:09:12
جشنواره جهاد مقدس ( تجلیل از کارآفرینان برتر خانگی )

گروه جهادی توسکا (توسعه کسب و کارهای خانگی ایران) با هدف ترویج فرهنگ کسب و کار، کارآفرینی و اقتصاد مقاومتی و حمایت از محصولات با کیفیت خانگی در راستای رونق تولید نخستین جشنواره تجلیل از کارآفرینان برتر خانگی تحت عنوان «جهاد مقدس» را برگزار می نماید. کلیه صاحبان مشاغل خانگی می توانند جهت ثبت نام در جشنواره حداکثر تا پایان دی ماه سال جاری از طریق لینک زیر اقدام نمایند. https://survey.porsline.ir/s/iee7YJ2w/ اسامی کارآفرینان برتر پس از ارزیابی فرم های ثبت نام توسط داوران جشنواره حداکثر تا ۱۲ بهمن اعلام خواهد شد. کارآفرینان برگزیده در ۲۹ بهمن ( روز کارآفرینی و اقتصاد مقاومتی) تجلیل خواهند شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با ۰۹۳۷۳۸۸۱۵۲۷ تماس حاصل فرمایید.

می پسندم (1) دیدگاه (0) اشتراک گذاری گزارش به پلیس علمی