چکیده :

نوسانهاي قيمتي همواره رفاه توليدكنندگان و مصرف كنندگان را تحت تأثير قرار مي دهد. شناخت اين مسئله كه چگونه خبرهاي قيمت مواد غذايي به نوسانهاي قيمتي منجر مي شود، براي سياستگذاران بسيار مهم است. بنابراين هدف از اين پژوهش، بررسي اثر خبرهاي قيمت بر نوسانهاي قيمت گوشت مرغ، گوسفند و گوساله در ايران مي باشد. بدين منظور از 1371:1 بهره گرفته شده است. - غيرخطي با استفاده از داده هاي قيمت ماهانه گوشت در دوره 1390:12 GARCH الگوهاي الگوي مناسبي براي استخراج عدم تقارن در منحني اثر خبرها است. بر EGARCH يافته هاي پژوهش نشان داد كه الگوي پايه نتايج، واريانس ناهمسان شرطي براي قيمت گوشت مرغ، گوسفند و گوساله نامتقارن است. به عبارت ديگر نوسانهاي قيمت اين كالاها واكنش نامتقارني نسبت به خبرهاي خوب و بد نشان مي دهند. همچنين خبر افزايش قيمت، نوسانهاي قيمتي اين محصولات را افزايش مي دهند و تنها در مورد گوشت مرغ خبر كاهش قيمت به تثبيت قيمت كمك مي كند. بنابراين پيشنهاد مي شود سياستگذاران سياست هاي خود را بر پايه تغييرات قيمت هاي انتظاري طراحي و به مرحله اجرا درآوردند.

کلید واژگان :

اثر خبر، گوشت، نوسان قيمت، الگوهاي غيرخطي GARCH



ارزش ریالی : 600000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک