چکیده :

گرايش جوامع بشري براي مصرف فرآورده هاي معطر طبيعي موجب ترغيب محققين در استفاده از زيست واكنشگرهاي ميكروبي براي سنتز محصولات معطر طبيعي گرديده است. وانيلين به عنوان يكي از تركيبات آروماتيك طبيعي به طور وسيعي در صنايع بهداشتي، آرايشي، غدايي، دارويي و پزشكي و به ويژه در صنعت طعم دهنده ها و خوشبوكننده ها به عنوان يكي از تركيبات پايه از اهميت به سزايي برخورداراست. دو روش عمده دستيابي به وانيلين طبيعي شامل استخراج مستقيم از منابع گياهي و واكنشهاي زيست تبديلي ميكروبي مي باشد. با توجه به كاربرد گسترده وانيلين و افزايش روزافزون تقاضا براي مصرف وانيلين طبيعي و همچنين از آنجايي كه استخراج از منابع گياهي بسيار پرهزينه و زمان بر بوده و به تنهايي قادر به تأمين بازارهاي جهاني نمي باشد، بنابراين لزوم توسعه فرآيندهاي بيوتكنولوژيك جايگزين مناسب الزامي مي باشد. زيست تبديلي با استفاده از سلولهاي ميكروبي به طور وسيعي براي تغييرات در ساختار شيميايي تركيبات آلي مورد بهره برداري قرار گرفته است. سلولهاي ميكروبي به عنوان زيست واكنشگرهاي كارآمد و سازگار با محيط زيست در تبديل سوبستراهاي به كار گرفته شده به عنوان پيش ساز، به تركيبات طبيعي با ارزش افزوده بالا كاربرد دارند. در اين مقاله مروري، كاربرد زيست تبديلي ميكروبي در توليد زيستي وانيلين طبيعي از پيش سازهاي فنيل پروپانوئيدي (ايزواوژنول، اوژنول و اسيد فروليك) مورد مطالعه قرار گرفته است.

کلید واژگان :

وانيلين طبيعي، زيست تبديلي، سلولهاي ميكروبي، سوبستراهاي فنيل پروپانوئيدي



ارزش ریالی : 600000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک