چکیده :

این تحقیق در سال 1392 به منظور تعیین میزان پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر، خاکستر و رطوبت در ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus)، کفشک زبان گاوی (Cynoglossus arel) و هامور معمولی (Epinephelus coioides) خلیج-فارس انجام شد. از هر گونه ماهی 15 نمونه از بندر هندیجان تهیه شد. ترکیبات تقریبی در عضله پشتی ماهیان آنالیز و چربی و پروتئین با روش های سوکسله و کجلدال سنجش شدند. تجزیه و تحلیل داده¬ها به کمک نرم¬افزار SPSS17 و آنالیز واریانس یکطرفه (ANOVA) و آزمون دانکن (Duncan test) انجام شد که وجود یا عدم وجود اختلاف معنی¬دار در سطح 95 درصد (05/0P=) تعیین گردید. در این تحقیق بین میزان پروتئین و کربو¬هیدرات عضله سه گونه ماهی ماهی هامور معمولی، شانک زرد باله و کفشک زبان گاوی اختلاف معنی¬داری مشاهده شد (05/0P<)، اما میزان چربی و خاکستر اختلاف معنی¬داری نداشت (05/0P>). همچنین میزان رطوبت در عضله دو گونه شانک زرد باله و کفشک زبان گاوی اختلاف معنی¬داری نداشت (05/0P>). میزان فیبر در عضله سه گونه ماهی صفر بدست آمد. مقایسه ترکیبات تقریبی در عضله سه گونه مورد مطالعه نشان می دهد که بالاترین میزان پروتئین (26/0±16/20 درصد) و چربی (4/0±46/3 درصد) در عضله ماهی کفشک زبان گاوی بود. همچنین بالاترین میزان رطوبت (43/0±7/76 درصد) و کربوهیدرات (75/0±05/2 درصد) در عضله ماهی هامور معمولی محاسبه شد.

کلید واژگان :

Epinephelus coioides، Cynoglossus arel، Epinephelus coioides، ارزش غذایی، خلیج فارس



ارزش ریالی : 600000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک