چکیده :

استفاده از پردازش تصویر و سامانه‌های هوش مصنوعی در زمینه کشاورزی و صنایع غذایی روز به روز بیشتر می‌شود. هدف از انجام این تحقیق، بررسی امکان استفاده از پردازش تصویر در پیش¬بینی روند تغییرات محتوای رطوبتی برگه های چای سبز در حین خشک شدن با استفاده از سامانه های پیش گویی شبکه عصبی مصنوعی و استنتاج فازی عصبی تطبیقی است. آزمایش‌های خشک‌کردن به روش لایه نازک و براساس عوامل مؤثر در خشک شدن در پنج دمای 50، 60، 70،80 و 90 درجه سلسیوس و سه سرعت جریان هوای 5/0، 1 و 5/1 متر بر ثانیه انجام گرفت. نتایج حاصل از استخراج پارامترهای رنگی تصاویر گرفته شده از نمای بالای نمونه ها، به عنوان داده های ورودی سامانه های هوش مصنوعی، جهت تعیین محتوای رطوبتی آنها به‌کار برده شد. در نهایت، بهترین نتایج پیش¬بینی مربوط به شبکه عصبی مصنوعی با دو لایه پنهان (شامل 12 نرون در لایه اول و 15 نرون در لایه دوم)با ضریب تعیین 948/0 و مجذور میانگین مربعات خطای 092/0 گردید.

کلید واژگان :

پردازش تصویر، هوش مصنوعی، خشک¬کردن، چای سبز



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک