چکیده :

نيترات شكل متداول نيتروژن مورد استفاده گياهان است اما غلظت بالاي آن منجر به ايجاد تركيبات خطرناك و مضر براي انسان ميشود. از عوامل تاثير گذار بر غلظت نيترات ميزان آمونيم و موليبدن موجود در محلول هاي غذايي است. در اين تحقيق 0/ 0، و 15 /1 ،0/ 0ميلي اكيوالان گرم در ليتر) به شكل نيترات آمونيم و موليبدن ( 05 / 0 و 3 /1 ، اثر سطوح مختلف آمونيوم( 0 ميل يگرم در ليتر) به شكل موليبدات آمونيم در محلولهاي غذايي در دو فصل كشت بهاره و پاييزه بر غلظت نيترات در ميوه خيار رقمهاي "سلطان" و "روبا-اس" مورد بررسي قرار گرفت. طرح به صورت فاكتوريل كرتهاي خرد شده در قالب طرح كاملا تصادفي در گلخانه انجام گرفت و در هر فصل كشت دو برداشت براي نمونه گيري صورت گرفت. نتايج تجزيه مركب نشان داد 0 درصد در / 0 ميلي اكي والان گرم در ليتر آمونيوم ( 37 / كه غلظت نيترات در گياهان تغذيه شده به وسيله محلول غذايي حاوي 3 0 درصد در ماده خشك ) / 0 ميلي اكي والان گرم در ليتر ( 4 / ماده خشك) در مقايسه با گياهان تغذيه شده با محلول غذايي 1 0 درصد در ماده خشك) به دست آمد. در بين سطوح مختلف / كاهش يافت اما كمترين غلظت نيترات در تيمار بدون آمونيوم ( 25 0 درصد در ماده خشك) ميباشد و بين / 0 ميل يگرم در ليتر محلول غذايي ( 38 / موليبدن نيز بيشترين تجمع نيترات مربوط به 15 دو سطح ديگر اختلاف معنيداري مشاهده نشد. دو رقم از نظر ميزان غلظت نيترات اختلاف معنيداري نداشتند. بين برداشتهاي اول و دوم و همچنين دو فصل كشت اختلاف معنيداري مشاهده شد و در برداشت اول تجمع نيترات كم تري مشاهده شد و همچنين غلظت نيترات در كشت بهاره نسبت به پاييزه كمتر بود.

کلید واژگان :

محلول غذايي، خيار گلخانهاي، آمونيوم، موليبدن، تجمع نيترات



ارزش ریالی : 600000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک