چکیده :

سابقه و هدف: با وجود ارزش بالاي گوشت طيور، كنترل و بازرسي دقيقي بر روي لاشه هاي ذبح شده طيور در كشتارگاه ها صور ت نمي گيرد. در نتيجه امكان انتقال برخي از باكتري ها مانند اشريشياكلي كه يكي از عمده ترين باكتري هاي ايجاد كننده فساد غذايي جدا شده O است، به انسان وجود دارد. اين بررسي به منظور تشخيص و بررسي الگوي مقاومت آنتي بيوتيكي باكتري اشريشياكلي 157 از گوشت قرقاول، كبك، اردك و غاز در استانهاي گيلان، مازندران، اصفهان و فارس انجام شد . 22 و 36 نمونه گوشت عضله سينه قرقاول، كبك، اردك و غاز از ،17 ، مواد و روشها: براي انجام اين بررسي به ترتيب تعداد 25 استانهاي ذكر شده جمع آوري شد و در يخچال حاوي يخ سريعا به آزمايشگاه انتقال داده شد. نمونه ها ابتدا كشت داده شدند و سپس از استخراج گرديد و واكنش زنجيره اي پليمراز براي ت أييد تشخيص و شناسايي DNA ، كلني هاي تيپيك كه نشانگر اشريشياكلي بودند استفاده شد. در پايان الگوي مقاومت آنتي بيوتيكي به روش ديسك گذاري ساده مورد بررسي قرار گرفت . O گروه سرمي 157 بودند. O يافته ها: نتايج نشان داد كه 27 % نمونه ها از نظر وجود اشريشياكلي مثبت بودند كه 6 نمونه آن داراي گروه سرمي 157 به ترتيب متعلق به گوشت غاز و گوشت كبك بوده O بررسيها نشان داد كه بيشترين و كمترين فراواني باكتري و گروه سرمي 157 است. باكتري اشريشياكلي جدا شده از گوشت طيور، بيشترين ميزان مقاومت آنتي بيوتيكي را به سولفامتوكسازول و ونكومايسين و بين (P<0/ كمترين ميزان مقاومت آنتي بيوتيكي را به جنتامايسين و سيپروفلوكساسين داشته است. اختلاف آماري معني داري ( 05 بين گوشت غاز و كبك و همچنين بين ميزان مقاومت به آنتي بيوتيك هاي مختلف ديده شد. O ميزان شيوع باكتري و گروه سرمي 157 نتيجه گيري: پيشنهاد مي شود كه از روش دقيق، سريع و بي خطر واكنش زنجيره اي پليمراز به منظور كنترل بهداشت گوشت طيور از نظر وجود پاتوژن هايي مثل اشريشياكلي بهره گيري شود. اين بررسي نشان مي دهد كه استفاده از روش ديسك گذاري ساده قبل از تجويز آنتي بيوتيك بسيار ضروري است.

کلید واژگان :

اشريشياكلي O157مقاومت دارويي ميكروبيال، گوشت طيور، واكنش زنجيره اي پليمراز ،



ارزش ریالی : 600000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک