چکیده :

غذاهاي آماده مصرف، بهدلیل تنوع زیاد، در دسترس بودن، عدم نیاز به زمان پخت و قیمتهاي نسبتاً ارزان باعث افزایش تقاضا در بین مردم شدهاند. با توجه به افزایش تقاضا براي مصرف این نوع غذاها و با توجه به این واقعیت که این غذاها فرآوري زیادي ندارند، خطرات میکروبیولوژیکی مصرفکنندگان از این محصولات افزایش یافته است. در این تحقیق تعداد 50 نمونه سالاد الویه ( 30 نمونه صنعتی و 20 نمونه سنتی) از ساندویچ فروشیهاي شهرکرد تهیه گردید و با استفاده از آزمونهاي میکروبیولوژي و مولکولی از نظر حضور سالمونلا تایفی % 34 % و آلودگی به سالمونلا 18 / موریوم و استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفتند. آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس 46 % و 8 65 % و آلودگی به سالمونلا در سالادهاي / بدست آمد. آلودگی به استافیلوکوکوس آرئوس در سالادهاي الویه صنعتی و سنتی بهترتیب 2 44 درصد بود. مراحل تهیه و تولید سالاد الویه در ایران بهصورت دستی است و احتمال آلودگی از / 55 و 4 / الویه صنعتی و سنتی بهترتیب 6 طریق دستگاهها و نیروهاي انسانی زیاد است. همچنین اجزاء تشکیل دهنده سالاد ممکن است قبل از مخلوط شدن بهمدت طولانی تحت شرایط نامناسب دمایی قرار گیرند.

کلید واژگان :

آلودگی، غذاهاي آماده مصرف، استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا، سالاد الویه



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک