چکیده :

این تحقیق به منظور بررسی تغییرات میزان پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر، خاکستر و رطوبت لاشه میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) پرورشی در مراحل مختلف رشد انجام شد. نمونه های پست لارو 12، میگوی یک ماهه، میگوی دو ماهه، میگوی سه ماهه، میگوی پرواری و میگوی بازاری در پایان دوره از مراکز تکثیر و پرورش میگو در استان خوزستان تهیه شدند. ترکیبات شیمیایی پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر، خاکستر و رطوبت به روش استاندارد (AOAC) در عضله میگوی وانامی سنجش شدند. بیشترین میزان رطوبت در میگوی یک ماهه 3/78 درصد و کمترین آن در میگوی بازاری 43/71 درصد بود (05/0P<). بیشترین میزان پروتئین در عضله میگو 18/20 درصد و کمترین آن در پست لارو 12، 15 درصد به دست آمد (05/0P<). بیشترین میزان لیپید در عضله میگو 83/0 درصد و کمترین آن در پست لارو 12، 4/0 درصد سنجش شد (05/0P<). بیشترین میزان کربوهیدرات در پست لارو 12، 73/5 درصد و کمترین آن در میگوی بازاری 14/0 درصد بود. بیشترین میزان فیبر در تیمار میگوی 3 ماهه، 23/0 درصد به دست آمد (05/0P>). با توجه به نتایج به دست آمده میزان پروتیئن در میگوی وانامی با افزایش رشد و رسیدن به عرضه بازاری افزایش یافت که پروتئین حیوانی مناسب و ایده آلی به شمار می آید و برای مصرف انسانی بسیار مطلوب است.

کلید واژگان :

میگوی وانامی، عضله، ترکیبات شیمیایی، مراحل رشد



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک