چکیده :

به منظور مطالعه اثر ورمی کمپوست و کودهاي زیستی بر عملکرد رویشی و اسانس گیاه دارویی مریم گلی، آزمایشی در سال ۹۳۱4 به صورت فاکتوریل درقالب طرح بلوک هاي کامل تصادفی با ۳ تکرار در مزرعه تحقیقاتی واقع در شهرستان آمل با ارتفاع 4۳4 متر از سطح دریا اجرا گردید. ورمی کمپوست در 4 سطح به عنوان فاکتور اول شامل ۹ تن در هکتار، ۹4 تن در هکتار، 04 تن در هکتار و ۳4 تن در هکتار و فاکتور دوم کاربرد باکتري هاي محرک رشد در دو سطح شامل مصرف آزوسپیریلوم و عدم مصرف بودند. استفاده از تیمارهاي مختلف ورمی کمپوست و مصرف باکتري بر صفات درصد اسانس، وزن خشک ریشه، طول ریشه، حجم ریشه، وزن خشک برگ، وزن خشک ساقه، وزن خشک اندام هوایی وزن خشک کل تاثیر مثبت و معنی داري در سطح احتمال ۹ درصد به همراه داشت. اثر متقابل باکتري و ورمی کمپوست تاثیر معنی داري بر درصد اسانس نداشته است. مصرف باکتري آزوسپرلیوم و کاربرد 04 تن کود ورمی کمپوست با 99.۱۳ گرم در متر مربع بیشترین وزن خشک ریشه را دارا بود. بیشترین مقدار وزن خشک برگ در تیمار 04 تن ورمی کمپوست و مصرف باکتري با مقدار 0۳.۹4 گرم در متر مربع حاصل شد. بیشترین مقدار وزن خشک اندام هوایی در تیمار مصرف 04 تن ورمی کمپوست در هکتار با استفاده از باکتري محرک رشد به مقدار ۹09.۹4 گرم در متر مربع بدست آمد و کمترین مقدار این صفت در تیمار عدم مصرف باکتري آزوسپرلیوم و کاربرد یک تن ورمی کمپوست 0۱.04 گرم در متر مربع مشاهده شد.

کلید واژگان :

اجزاي عملکرد، آزوسپرلیوم، اسانس، ورمی کمپوست



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک