چکیده :

به منظور بررسي تاثير کاربرد نيتروژن و پتاسيم بر عملکرد و اجزاي عملکرد راتون برنج، تحقيقي در سال زراعي 1382، به صورت فاکتوريل در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي با 8 تيمار در 3 تکرار در منطقه آستانه اشرفيه بعد از برداشت محصول برنج (محصول اصلي) اجراء گرديد. تيمارها عبارت بودند از : صفر، 50، 100 و 150 کيلوگرم نيتروژن خالص از منبع اوره و صفر و 100 کيلوگرم پتاسيم از منبع کلرور پتاسيم و رقم مورد استفاده در اين آزمايش برنج هاشمي بود. نتايج نشان داد که تاثير نيتروژن بر تعداد خوشه در متر مربع در سطح احتمال 5% معني دار است. پتاسيم بر عملکرد، تعداد دانه در خوشه و وزن هزار دانه در سطح احتمال 1% تاثير معني دار داشت. با مصرف 100 کيلوگرم نيتروژن و 100 کيلوگرم پتاسيم در هکتار بيشترين ميزان عملکرد و تعداد دانه در خوشه حاصل گرديد و بيشترين ميزان تعداد خوشه در متر مربع و وزن هزار دانه در نتيجه مصرف 150 کيلوگرم نيتروژن و 100 کيلوگرم پتاسيم در هکتار به دست آمد.

کلید واژگان :

راتون، برنج، نيتروژن، پتاسيم، عملکرد، اجزاي عملکرد



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک