چکیده :

این تحقیق به منظور اندازه گیری و مقایسه میزان آبچک و پروتئین موجود در آبچک ماهی شوریده (Otolithes ruber) نگهداری شده در دمای یخچال انجام شد. دو حالت برای نگهداری در نظر گرفته شد یکی نگهداری در حضور نمک با غلظت 5/2 درصد وزن بدن و دیگری نگهداری بدون حضور نمک. هر آزمایش با 9 تکرار صورت پذیرفت. میزان آبچک به وسیله ترازوی دیجیتال با دقت 01/0 گرم توزین گردید و درصد پروتئین آبچک به کمک دستگاه اسپکترومتر اندازه گیری شد. بر اساس نتایج در نمونه های بدون نمک و با 5/2 درصد وزن بدن نمک میزان آبچک پس از 24 ساعت نگهداری به ترتیب برابر 28/0± 89/3 و 16/1± 29/4 گرم در کیلوگرم ماهی بود (P≤0.05) و میزان پروتئین آبچک به ترتیب برابر 35/0± 86/7 و 07/0± 50/3 درصد بود. همچنین نتایج نشان داد حضور نمک روی میزان افزایش آبچک تاثیر دارد ولی بر روی پروتئین آبچک تاثیر ندارد (P≤0.05).

کلید واژگان :

ماهی شوریده، آبچک، پروتئین، نمک



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک