چکیده :

امنیت غذایی مفهومی است چند بعدی که با تعامل مجموعه ای از عوامل بیولوژیکی، اقتصادی، اجتماعی، کشاورزی و فیزیکی تعیین می شود، ازآنجایی که منابع دارای محدودیت است این محدودیت موجب نمیگردد که میزان جمعیت افزایش نیابد ازاینرو گسترش فضاهای انسانی موجب ازدیاد فشار برای تغییرات کاربری شده و اثرات سوء زیست محیطی برای طبیعت در پی دارد. تولیدات مواد اولیه ارتباط مستقیم به زمین داشته و کمبود آن چالش پیشروی بشر است، بنابراین کمبود غذا ازجمله بزرگترین مشکلات آینده محسوب میگردد، لذا مدیریت تولید مواد غذایی در راستای تقاضا برای غذا با افزایش جمعیت مسئله جدی است که هرروزه به شدت آن افزوده میشود. خوشبختانه در ایران وجود مواد اولیه و دردسترس بودن آن همراه با توزیع به نسبت مناسب مواد اولیه به پایداری این امر انجامیده است و ایران را جزو کشورهایی قرار داده که دارای امنیت غذایی اند. اما برای جلوگیری از ایجاد بحران، بهبود شرایط حمایتی و هدفدار، تاثیر مثبتی بر وضعیت امنیت غذایی در آینده کشور خواهد داشت. اگرچه برنامه کوتاه مدت باید بر پایه کمک های غذایی مستقیم به نیازمندان باشد، اما در بلند مدت، هدف باید بر توسعه و تشویق به توسعه هر چه بیشتر استفاده از روش های کشاورزی پایدار و توسعه پایدار کشاورزی تهیه شود. این مهم شامل افزایش سرمایه گذاری در بخش تولیدات کشاورزی و همچنین توسعه زیربناهای روستایی و ایجاد فضایی مناسب برای سرمایه گذاری بخش های عمومی و دولتی و خصوصی است. بخشی دیگری از برنامه ها نیز باید بر گسترش آموزش همگانی به ویژه به جوامع بومی و زنان و کودکان متمرکز باشد که هم جهت با حمایت از دانش اقوام بومی و مردمان محلی امکان پذیر است.

کلید واژگان :

امنیت غذایی، تقاضای مواد اولیه، تولید غذا، مدیریت مواد غذایی و کشور ایران.



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک