چکیده :

قلع به عنوان ماده‌اي خطرناك و سمي در ليست مواد خطرناك سازمان هاي ايمني و محيط زيستي جهان قرار گرفته است که می تواند از طریق کنسروهایی که دارای پوشش داخلی مناسبی نیستند وارد مواد غذایی شود و سلامت مصرف کننده را تهدید کند. 18 نمونه کنسرو به صورت تصادفی از سه مارک تجاری از سطح شهر اهواز تهیه شدند. هضم نمونه ها به روش خشک و سنجش فلزات سنگین به روش جذب اتمی با دستگاه پرکین المر 4100 صورت پذیرفت. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزارSPSS18 انجام شد. در این تحقیق میزان قلع در نمونه های کنسرو اختلاف معنی داری نداشت (P<0.05). میانگین میزان قلع در نمونه های A، B و C به ترتیب 019/0±073/0، 015/0±069/0 و 012/0±062/0 میلی گرم در کیلوگرم به دست آمد. میزان قلع در نمونه های کنسرو مورد مطالعه در مقایسه با حد آستانه مجاز WHO و FAO (250 میلی گرم در کیلوگرم) پایین تر بود.

کلید واژگان :

فلزات سنگین، قلع، سمیت، کنسرو، ماهی تون



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک