قلع به عنوان مادهاي خطرناك و سمي در ليست مواد خطرناك سازمان هاي ايمني و محيط زيستي جهان قرار گرفته است که می تواند از طریق کنسروهایی که دارای پوشش داخلی مناسبی نیستند وارد مواد غذایی شود و سلامت مصرف کننده را تهدید کند. 18 نمونه کنسرو به صورت تصادفی از سه مارک تجاری از سطح شهر اهواز تهیه شدند. هضم نمونه ها به روش خشک و سنجش فلزات سنگین به روش جذب اتمی با دستگاه پرکین المر 4100 صورت پذیرفت. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزارSPSS18 انجام شد. در این تحقیق میزان قلع در نمونه های کنسرو اختلاف معنی داری نداشت (P<0.05). میانگین میزان قلع در نمونه های A، B و C به ترتیب 019/0±073/0، 015/0±069/0 و 012/0±062/0 میلی گرم در کیلوگرم به دست آمد. میزان قلع در نمونه های کنسرو مورد مطالعه در مقایسه با حد آستانه مجاز WHO و FAO (250 میلی گرم در کیلوگرم) پایین تر بود.
کلید واژگان :فلزات سنگین، قلع، سمیت، کنسرو، ماهی تون
ارزش ریالی : 300000 ریال
با پرداخت الکترونیک
جزئیات مقاله
- کد شناسه : 6143219181999397
- سال انتشار : 1392
- نوع مقاله : مقاله کامل پذیرفته شده در کنفرانس ها
- زبان : فارسی
- محل پذیرش : همایش ملی آلاینده های کشاورزی و سلامت غذایی، چالش ها و راهکارها
- برگزار کنندگان : دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
- تاریخ ثبت : 1394/02/31 11:33:39
- ثبت کننده : محمد ولایت زاده
- تعداد بازدید : 261
- تعداد فروش : 0