چکیده :

پرتقال يكي از فراوانترين میوه‌های موجود در استان‌های شمالی ايران مي‌باشد كه كمتر به بحث تغذيه‌اي آن در علوم دامي بويژه طيور توجه شده است، لذا آزمايشي به منظور بررسي تأثير پوست خشک شده اين ميوه بر برخی از پارامترهاي خوني جوجه‌‌های گوشتي با 400 قطعه جوجه یکروزه از سویه راس 308 در قالب یک طرح كاملاً تصادفي شامل 5 تيمار، 4 تكرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. تيمارهاي آزمايشي شامل تیمار شاهد و سطوح 5/1 و 3 درصد پوست پرتقال خشک شده از ابتدای دوره پرورش تا 42 روزگی و سطوح 5/1 و 3 درصد پوست پرتقال خشک شده از ابتدای دوره پرورش تا 21 روزگی در جیره مصرفی جوجه‌‌های گوشتي بود. به منظور ارزیابی پارامترهای خونی (کلسترول، تری‌‌گلیسیرید، LDL ، HDL ، VLDL و اسید اوریک)، نمونه‌های خون در 42 روزگی از تکرارهای هر تیمار جمع‌آوری شد. براساس نتايج اين آزمايش، تيمارهاي حاوي پوست پرتقال نسبت به تیمار شاهد، مقادیر کمتری گلوكز، كلسترول، LDL و VLDL در خون داشتند (05/0P<). اما تيمارهاي آزمايشي بر ميزان اسید اوریک و HDL خون تأثير معنی‌‌‌‌‌‌داري نداشتند (05/0P>). در نهايت، براساس نتيجه اين پژوهش پوست پرتقال خشک شده می‌تواند اثرات مثبتی بر وضعیت سلامتی جوجه‌‌هاي گوشتي استفاده نمود.

کلید واژگان :

پوست پرتقال خشک شده، جوجه گوشتي، پارامترهاي خوني، سلامتی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک