چکیده :

پرتقال يكي از فراوانترين میوه‌های موجود در استان‌های شمالی ايران مي‌باشد كه كمتر به بحث تغذيه‌اي آن در علوم دامي بويژه طيور توجه شده است، لذا آزمايشي به منظور بررسي تأثير پوست خشک شده اين ميوه بر عملکرد و صفات لاشه جوجه‌‌های گوشتي با 400 قطعه جوجه یکروزه از سویه راس 308 در قالب یک طرح كاملاً تصادفي شامل 5 تيمار، 4 تكرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. تيمارهاي آزمايشي شامل تیمار شاهد، سطوح 5/1 و 3 درصد پوست پرتقال خشک شده از واریته محلی استان گیلان در جیره مصرفی جوجه‌‌های گوشتي از ابتدای دوره پرورش تا 42 روزگی و سطوح 5/1 و 3 درصد پوست پرتقال خشک شده از ابتدای دوره پرورش تا 21 روزگی بود. نتايج اين آزمايش حاكي از اختلاف غير معني‌دار بين ميانگين گروه‌ها براي صفات درصد سينه، ران‌ها، و بازده لاشه، كبد و سنگدان نسبت به وزن زنده بوده است (05/0P>). همچنین تيمارهاي حاوي پوست پوست پرتقال نسبت به تیمار شاهد، چربي محوطه بطنی کمتری داشتند (05/0P<) در نهايت، براساس نتایج حاصل پوست پرتقال بهبود معنی‌داری بر عملکرد و صفات لاشه جوجه‌‌هاي گوشتی به جز درصد چربي حفره بطنی نداشت.

کلید واژگان :

پوست پرتقال خشک شده، جوجه‌‌های گوشتي، عملکرد، خصوصیات لاشه



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک