چکیده :

امروزه مسئله امنیت غذایی در سطح جهان ابعاد تازهای به خود گرفته و به یکی از مباحث مهم در کلیه کشورهای جهان تبدیل شده است. از آنجا که خودکفایی یکی از اصول امنیت غذایی میباشد، دستیابی به این مهم از طریق افزایش تولید مواد غذایی ممکن خواهد بود. گندم به عنوان محصول محوری و کلیدی کشاورزی جایگاه ویژه ای درتولید و مصرف مواد غذایی ملل جهان دارد. گندم همچنین با تامین 04 درصد انرژی روزانه و 50 درصد پروتئین، نقش مهمی در سلامتی جسمی و ذهنی مردم جامعه دارد . خودکفایی در تولید گندم از مهمترین اهداف اقتصادی کشور طی سال- های اخیر بوده است. با افزایش مداوم جمعیت دنیا نیاز به مواد غذایی روز به روز با سرعت زیادی در حال افزایش است و براساس برآورد های موجود تا سال 1044 جمعیت کشور به 22 میلیون می رسد و مقدار تولید محصولات غذایی در کشور باید 40 درصد بیشتر از تولید فعلی آنها باشد تا بتواند همگام با جمعیت رو به رشد حرکت کند . هدف از این پژوهش بررسی نقش گندم در تامین امنیت غذایی و همچنین پیش بینی مقدار تولید و مصرف 11 میلیون تن گندم باشیم. / در سالهای آینده می باشد. نتایج نشان میدهد با احتساب نرخ رشد سالانه 1% مصرف گندم، در سال 1044 نیازمند 5 لذا در صورت عدم تغییرات اساسی در سیاست های تولید گندم کشور در سالهای آینده دچار مشکل بزرگی می شود. بنابراین سرمایه گزاری های زیر بنایی در امر آموزش و تحقیقات، تامین و تخصیص بودجه مورد نیاز سالانه، و همچنین سرمایه گزاری و توجه خاص به افزایش عملکرد در واحد سطح می تواند امنیت غذایی را در این بخش به ارمغان آورد

کلید واژگان :

امنیت غذایی، تولید، گندم



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک