چکیده :

فناوري نانو از جمله فناوريهاي نوینی است که امیدهاي زیادي براي رفع کمبودها و توسعه بخش کشاورزي ایجاد نموده است.با ورود فناوري نانو کاربردهاي جدیدي در زمینههاي مختلف کشاورزي و زیست فناوري ایجاد شده است.مهمترین کاربرد این فناوري در حوزه کشاورزي، افزایش بهرهوري در حین کشت محصولات کشاورزي میباشد. به دلیل آن که کودهاي مرسوم قدرت زیادي براي آلوده کردن خاك، آب و هوا دارند، در سالهاي اخیر تلاشهاي زیادي جهت کاهش این مشکلات انجام شده است.فرمولاسیون نانوساختار میتواند از طریق مکانیسمهایی مانند رسانشهدفمند یا مکانیسم- هاي رهایش کنترل شده/ آهسته، اجزاي فعال خود را در پاسخ به محركهاي محیطی و تقاضاهاي زیستی به دقت آزاد کند. استفاده از چنین مکانیسمهایی جهت طراحی و تولید نانوکودهاي بیولوژیک موجب کاهش سمیت خاك، کاهش اثرات منفی مربوط به مصرف بیش از حد کودهاي سنتی، و کاهش دفعات تکرار کوددهی میشود. به طور کلی استفاده از نانوکودها رهایش مواد مغذي را به تأخیر میاندازد و اثر زمانی کود را افزایش میدهد. در حالیکه نانوکودها به عنوان جزئی از کودهاي بازاري قابل دسترس تجاري براي افزایش اثربخشی کود طراحی شدهاند، اما به دلیل آنکه فناوري نانو در صنعت جهانی غیرقابل کنترل است، هیچ ارزیابی ایمنی قبل از بازار براي آنها وجود ندارد. بنابراین با وجوديکه نانوکودها داراي اثرات مثبت زیادي هستند، میتواند سلامت مورد نیاز خاك جهت حفظ زمینهاي تولیدي را تهدید کرده و با گذشت زمان با انباشته شدن درون خاك، به سلامت خاك آسیب برساند. هدف از این مطالعه بازبینی مختصري برنقش فناوري نانو درتولید نانوکودهاي بیولوژیک و بررسی اثرات مثبت و منفی مصرف آن بر محصولات کشاورزي است.

کلید واژگان :

فناوري نانو، نانوکودها، اثرات مثبت و منفی نانوکودهاي بیولوژیک، محصولات کشاورزي.



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک