چکیده :

به منظور ارزیابی تأثیر تغذیه کنجاله پنبه دانه تخمیری و خام (تخمیر نشده) بر وزن اندام های داخلی و اجزای لاشه جوجه های گوشتی، آزمایشی با استفاده از 300 قطعه جوجة گوشتی نر سویه راس 308 در قالب طرحی کاملاً تصادفی با پنج تیمار و پنج تکرار و تعداد دوازده قطعه جوجه در هر تکرار به مدت 42 روز اجرا شد. تیمار اول، با جیره بر پایه ذرت-کنجاله سویا (شاهد) و تیمارهای دو، سه، چهار و پنج به ترتیب با جیره های حاوی 10 یا 20 درصد کنجاله پنبه دانه خام و یا تخمیری تغذیه شدند. تخمیر کنجاله پنبه دانه با کشت مخلوط مایع حاوی باسیلوس سابتیلیس، آسپرژیلوس نایجر و آسپرژیلوس اوریزا سبب کاهش 30/88 درصدی میزان گوسیپول آزاد کنجاله پنبه دانه گردید. اثر تیمارهای آزمایشی بر وزن برخی از ترکیبات لاشه جوجه های گوشتی معنی دار بود. تیمارهای حاوی کنجاله پنبه دانه تخمیری ضمن تأثیر بر وزن لاشه، سینه و ران، باعث پایین آمدن وزن چربی محوطه بطنی در مقایسه با تیمارهای حاوی کنجاله پنبه دانه خام شد و حتی مقدار چربی محوطه بطنی در پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی کنجاله پنبه دانه تخمیری نسبت به پرندگان تغذیه شده با جیره شاهد کم تر بود (05/0>P). با توجه به نتایج این آزمایش می توان اذعان داشت که استفاده از کنجاله پنبه دانه تخمیری در مقایسه با کنجاله پنبه دانه خام از طریق کاهش چربی محوطه بطنی سبب بهبود کیفیت لاشه جوجه های گوشتی می گردد.

کلید واژگان :

کنجاله پنبه دانه، جوجه های گوشتی، تخمیر، باسیلوس سابتیلیس، چربی محوطه بطنی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک