چکیده :

ارزش غذایی بالا و کاربردهای دانههای روغنی مانند سویا در صنایع غذایی و تبدیلی دلیل توجه بیشتر نسبت به وضعیت تولید این محصولات میباشد. 59 درصد مصرف سویا در کشور توسط واردات تأمین میشود. از طرفی براساس گزارشات سالیانه وزارت جهادکشاورزی، استانهای مازندران و گلستان بعنوان قطبهای اصلی تولید سویا در کشور هستند. مطالعه حاضر به بررسی عوامل مؤثر درتولید سویا دیم )به دلیل کشت دوم بودن این محصول و کمک به افزایش تولید( با استفاده از فرمهای تابعی ترانسلوگ و درجه دوم تعمیمیافته پرداخته است. نتایج حاصل از این تحقیق نشان میدهد نهاده بذر در هر دو استان بیش از اندازه مصرف شده است. نهادههاینیرویکار و کودشیمیایی دارای بهرهوری نهایی مثبت میباشند، همچنین نهاده سم در استان گلستان از نظر تکنیکی به صورت بهینه استفاده میشود. به منظور استفاده بهینه از نهادهها پیشنهاد میشود یارانه انواع کودشیمیایی افزایش یابد. همچنین بکارگیری نیروی کار بیشتر در تولید این محصول موجب افزایش تولید و اشتغال خواهد شد

کلید واژگان :

سویا، تابع تولید، ارزش اقتصادی نهاده، مازندران، گلستان



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک