چکیده :

در دنیای امروز افزایش جمعیت انسانی، محققان و تولیدکنندگان را بر آن داشته که با ایجاد تغییراتی در خصوصیات بسته بندی های مواد غذایی در جهت افزایش مرغوبیت و مطلوبیت محصولات اقدام نمایند. این بسته بندی ها باید دارای ویژگی هایی باشند که محافظت بیشتر در مقابل عوامل میکروبی، نگهداری طولانی مدت، حداقل تأثیر بر خصوصیات ارگانولپتیکی ماده ی غذایی و اقتصادی بودن از آن جمله است. درحال حاضر، بسیاری از مواد مورد استفاده در بسته بندی تجزیه ناپذیر هستند و باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی می شوند. از بیوپلیمرهای بسیاری برای بهبود مواد مورد استفاده در بسته بندی های سازگار با محیط زیست استفاده می شود. با این حال، استفاده از بیوپلیمرها بدلیل خواص مکانیکی و ممانعت کنندگی کم آنها محدود شده است. این خواص با افزودن ترکیبات تقویت کننده بهبود می یابند و کامپوزیت ها تشکیل می شوند. کامپوزیتی که حداقل یک جز تشکیل دهنده آن در ابعاد نانومتر باشد، نانو کامپوزیت نامیده می شود. تقویت کننده نانومتری به دلیل داشتن ابعاد بسیار کوچک و سطح بسیار بالا باعث بهبود خواص مورد نظر شده و جایگزین خوبی برای کامپوزیت های معمولی هستند. نانو ذرات بیشترین کاربرد را به عنوان ماده تقویت کننده در نانو کامپوزیت ها دارند، از جمله: فعالیت های ضد میکروبی، بی تحرکی آنزیم ها و... در این مقاله مروری، به بررسی روشها، کاربردها و مزایای استفاده از نانوکامپوزیت ها و ساز و کار عملکرد آنها در بسته بندی که توسط محققان مختلف انجام گرفته است، پرداخته می شود.

کلید واژگان :

نانوکامپوزیت، بیوپلیمر، تقویت کننده نانومتری، ذرات نانو



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک