چکیده :

امروزه امنیت غذایی از لحاظ حضور باقیمانده آفت کش ها در محصولات کشاورزی بسیار مهم می باشد. آفت کش ها نقش بسیار مهمی را در پیشرفت افزایش محصولات زراعی ایفا می کنند. آمار جهانی نشان می دهد که سالانه در حدود %۲۰-۳۰ محصولات کشاورزی توسط آفات از بین می رود. استفاده هرچه بیشتر از آفت کش ها، عدم توجه به دوره کارنس آفت کش ها و ورود محصولات کشاورزی سمپاشی شده در مدت زمان کمی بعد از سمپاشی منجر به افزایش باقیمانده این مواد در محصولات غذایی مورد مصرف انسان به خصوص میوه و سبزیجات تازه می گردد که این امر علاوه بر تاثیرات زیست محیطی به عنوان عامل خطر جدی برای سلامت مصرف کنندگان نیز مطرح می باشد. در سال های گذشته زندگی بشر مملو از ترس از بلایایی جهان گستر چون وبا، حصبه، تیفوس و طاعون بود، اکنون خوشبختانه این بیماری های مهلک که روزی همه جاگیر بودند با پیشرفت دانش پزشکی و رعایت اصول بهداشتی دیگر موجب نگرانی نیستند، امروز ما نگران صدمات متفاوتی هستیم که در محیط زیست ما در کمین نشسته‌اند صدماتی که محصول پیدایش و تکوین شیوه زندگی جدید خود بشر هستند، نمونه‌اش پیدایش همین آفت کش‌های قوی است. درست است که هدف از کاربرد سموم شیمیایی نابودی حشره، آفت یا کنترل بیماری گیاهی است اما می‌توان گفت که این همه سموم خطرناک که در حال حاضر مصرف می شوند تنها آفت کش نیستند بلکه زندگی کش و زیست کش هستند.

کلید واژگان :

سموم، سبزیجات، علف کش، آفت کش، سلامت انسان



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک