چکیده :

افزایش آگاهی مصرف کنندگان نسبت به معایب مصرف محصولات تولیدی در کشت متداول که در جریان تولید آن از مواد شیمیایی استفاده می شود از یک سو و نیز افزایش تقاضای جهانی برای محصولات ارگانیک از سوی دیگر، از جمله عوامل مهم و لازم جهت تغییر نظام کشت متداول به نظام کشت ارگانیک در کشور و یکی از شروط اساسی ورود به بازارجهانی می باشد. از این رو مطالعه ی شکل گیری بازارکشت ارگانیک از دو بعد عرضه و تقاضا و همچنین عوامل مؤثر بر شکل گیری این ابعاد به جهت بررسی نقاط ضعف و قوت شکل گیری آن ضروری به نظر می رسد. مطالعه حاضر با بکارگیری روش ارزش گذاری مشروط به برآورد تمایل به پرداخت مصرف کنندگان و تمایل به دریافت تولید کنندگان گوجه فرنگی ارگانیک در منطقه دشت مرغاب در سال 1394 پرداخته است. نتایج پژوهش نشان داد که تمایل به پرداخت ریالی مصرف کنندگان34700 و تمایل به دریافت کشاورزان12000 ریال است. بنابراین در منطقه مورد بررسی ظرفیت ایجاد و شکل گیری بازار گوجه فرنگی ارگانیک وجود دارد.

کلید واژگان :

گوجه ارگانیک، تمایل به دریافت، تمایل به پرداخت، بازار، دشت مرغاب.



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک