چکیده :

پیش¬بینی جمعیت بیش از نه میلیاردی جهان تا سال 2050 به تهیه غذا و آب با کیفیت کافی نیاز دارد. تولید مواد غذایی تا سال 2050 در سطح جهان 70 درصد و در کشورهای در حال توسعه 100 درصد در مقایسه با سطح تولید سال های ابتدایی دهه 2000 افزایش خواهد یافت. کمیت و کیفیت تغذیه ای غذا از سلامت انسان حمایت می کند و 95 درصد تولید غذا به خاک بستگی دارد. فقط خاک¬های سالم می توانند محصولات کشاورزی مورد نیاز و تامین مواد غذایی و فیبر بیشتر را تامین کنند. ارائه مواد غذایی ایمن و بهداشتی مورد توجه قرار گرفته است و می توان آن را به عنوان ظرفیت فرآیندها و اجزای طبیعی برای ارائه کالاها و خدماتی که نیازهای انسان را به طور مستقیم یا غیرمستقیم برآورده می کند، تعریف کرد. امنیت غذایی به عنوان در دسترس بودن، دسترسی، استفاده و ثبات عرضه مواد غذایی تعریف شده است. آلودگی خاک یک مسئله عمده در تولیدات کشاورزی است، زیرا باعث تخریب خاک سالم می شود و امنیت غذایی، ایمنی مواد غذایی و کشاورزی پایدار را به خطر می اندازد. آلاینده های موجود در خاک می توانند به زنجیره غذایی نفوذ کنند و پایداری سیستم غذایی را تهدید کنند. آلودگی خاک هم از طریق کاهش عملکرد محصول به دلیل سطوح سمی آلاینده ها و هم از طریق ناایمن بودن محصولات تولید شده برای مصرف، امنیت غذایی را کاهش می¬دهد. آلودگی خاک می¬تواند با تغییر تعادل اکوسیستم¬ها، شکارچیان و گونه های رقیب منجربه ظهور آفات و بیماری¬های جدید می¬شود.

کلید واژگان :

آلودگی خاک، ایمنی مواد غذایی، بهداشت محصولات کشاورزی، امنیت غذا، آلودگی منابع کشت محصولات زراعی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک