چکیده :

مقدمه: آفلاتوکسین ها از مهمترین مایکوتوکسین ها هستند که چندین گونه آسپرژیلوس (فلاوس، پارازیتیکوس و نومیوس) توانایی ساخت آنها را دارند. در اين پژوهش کاربرد گیاهان در پیشگیری از آلودگی موادغذایی به آفلاتوکسین ها بررسی گردید. رو ش کار: اين پژوهش از نوع مروري بوده و يافته هاي آن از گرد آوري يافته هاي پژوهشگراني که دراين زمينه کنکاش نموده اند، به دست آمده است. يافته ها: در پژوهش Atanda OO and Olopade TA گیاه علف لیمو ساخت آفلاتوکسین B1در آسپرژیلوس فلاوس را در دانه ذرت کاهش داد. M.Skrinjar M,et al نشان دادند که گیاه نعناع و زیره سیاه بازدارنده کامل ساخت آفلاتوکسین B1در آسپرژیلوس فلاوس بودند. در کارآزمایی رزاقی و همکارانش گیاه چریش اثر بازدارندگی برگشت ناپذیر بر ساخت آفلاتوکسین در آسپرژیلوس پارازیتیکوس داشت و در پژوهش دیگرشان ترکیبهای کارواکرول و تیمول اسانس مرزه بازدارنده ساخت آفلاتوکسین B1وG1 در آسپرژیلوس پارازیتیکوس بود. مقدم و همکارانش دریافتند که غلظت بازدارنده اسانس کاکوتی کوهی از ساخت آفلاتوکسین B1در آسپرژیلوس فلاوس 6250µg/ml و در آسپرژیلوس پارازیتیکوس 3125 µg/ml بود. در پژوهش Kumar A,et al دیده شدکه اسانس ریحان بازدارنده کامل ساخت آفلاتوکسین B1در آسپرژیلوس فلاوس است. بحث و نتيجه گيري: بنابراین گیاهان می توانند به عنوان نگهدارنده از آلودگی موادغذایی به آفلاتوکسین ها پیشگیری کنند.

کلید واژگان :

گیاهان، مواد غذایی، آفلاتوکسین ها



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک