چکیده :

گیاه آویشن روی ارگانهای بدن تاثیرات مثبتی دارد همچنین این گیاه اثرات مهاری نیز روی برخی گونه های باکتریایی دارد. فلفل با تحریک تولید مایعات هاضمه در معده و نابودی باکتریایی که می توانند عامل عفونت باشند. قدرت هضم را تقویت می کند. خاصیت ضد باکتری فلفل همچنین از اسهال ناشی عفونت جلوگیری می کند. باسیلوس آنتراسیس, باسیلوس سرئوس, استافیلوکوکوس آرئوس, استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس باکتری های بیماری زایی هستند که سلامتی انسان را تهدید می کنند. امروزه برای کاهش اثرات جانبی ترکیبات شیمیایی از قبیل نگهدارنده های مواد غذایی و داروها توجه به ترکیبات طبیعی علی الخصوص ترکیبات گیاهی افزایش یافته است. از این رو تصمیم گرفته شد که اثرات ضد باکتریایی اسانس اویشن را بر روی برخی از باکتری ها از باکتری های پاتوژن و فرصت طلب مورد بررسی قرار دهیم . باکتری ها را در محیط کشت مولر هینتون کشت داده سپس دیسک های استریل آغشته به عصاره های فلفل و آویشن گردید و در پلیت ها قرار داده شد. غلظت های عصاره های فلفل و آویشن مورد استفاده در این تحقیق ٢/١ ,۴/١, ٨/١, ۶١/١ بود .نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که ٣ گونه باکتریایی باسیلوس سرئوس , استافیلوکوکوس آرئوس , استافیلوکوکوس اپیدرمیس به تمامی غلظت های عصاره آبی فلفل و آویشن حساس بوده و اطراف دیسک ها هاله ممانعت از رشد با قطر نسبتا زیادی تشکیل دادند.

کلید واژگان :

آویشن , فلفل, باکتری, گیاه



ارزش ریالی : 100000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک