چکیده :

استافیلو کوکوس اورئوس یکی از مهمترین عوامل مسمومیت در مواد غذایی و لبنی است انتروتوکسین های استافیلوکوکی فاکتور اصلی ایجاد مسمومیت غذایی می باشد. که از تیپ های مختلفی تشکیل شده اند و باعث ایجاد اسهال, تهوع و استفراغ خواهد شد. مواد غذایی پروتئین دار در تغذیه انسان از اهمیت زیادی برخوردارند. یکی از مواد جگر است مردم کشور ما بیشتر از جگر گاو و گوسفند و مرغ استفاده می کنند در این غذا بیشتر ویتامین های محلول در چربی مثل ویتامین ای و دی و همچنین برخی ویتامین های گروه بی به خصوص 12 وجود دارد به همین دلیل در گذشته های فرهنگ ما بزرگان به کسانی که دچار کم خونی مزمن بودند نوشیدن عصاره جگر خام را توصیه می کردند. شما شاید همیشه جگر را به خاطر ارزش غذایی بالای آن میل می کنید ولی نکته اصلی این است که این خوراکی ها دو لبه تیغ هستند یعنی می توانید با خوردن آنها سموم را هم وارد بدنتان کنید یکی از عملکردهای اصلی کبد در بدن سم زدایی است بنابراین سموم مواد غذایی که مرغ از آن استفاده می کند در کبد یا همان جگرش جمع شده و شما با خوردن جگر مجموعه این سموم را وارد بدنتان خواهید کرد. و چون باکتری استافیلوکوکوس آرئوس در اعما و احشا در طیور رشد بسیار ی داشته و چون جگر به دلیل ارزش غذایی دارای استفاده فراوان می باشد. لذا تصمیم گرفته شد تا میزان آلودگی کبد طیور کشتار شده در کشتارگاه ارومیه باکتری استافیلوکوکوس آرئوس مورد ارزیابی قرار دهیم. مواد و روش کار: در این تحقیق 80 نمونه کبد از مرغ های کشتاری در کشتارگاره ارومیه جمع آوری شد روش جمع اوری به این ترتیب بود که در طی ٢ ماه ٢ هفته یکبار 20 نمونه کبد جمع آوری شد. و این کبدها به صورت کاملا استریل و بهداشتی به آزمایشگاه منتقل گردید. و سپس در شرایط استریل در محیط برد پارکر کشت داده شده و بعد در انکوباتور قرار گرفته و بعد از 48 ساعت مورد ارزیابی قرار گرفتند و پس از مشاهده کلنی های باکتری برای تایید قطعی وجود این باکتری مورد آزمایش کوآگولاز انجام گرفت

کلید واژگان :

استافیلوکوکوس اورئوس, کبد , مرغ, کشتارگاه ارومیه



ارزش ریالی : 100000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک