چکیده :

لیستریوزیس بیماری است که خوردن غذای آلوده شده با یک باکتری به نام لیستریا مونوسیتوژنز موجب آن می شود . و به عنوان یک بیماری مشترک بین انسان و دام است. لیستریا منو سیتوژنز یک ارگانیسم گرم مثبت, بدون اسپور , هوازی, بی هوازی اهتیاری است که به صورت خارج سلولی وداخل سلولی قادر به رشد می باشد این باکتری مهمترین باکتری جنس خود به شمار می آید . به طور کلی میزان پراکندگی این باکتری در طبیعت و محیط بسیار زیاد است و در همه جا یافت می شود. در خاک , مدفوع انسان و دام, سبزیجات, گوشت , فرآورده های گوشتی , پنیر نرم , و شیر یافت می شود. زنان باردار به طور طبیعی سیستم ایمنی سلولی ضعیف شده ای دارند علاوه بر این در جنین ها و نوزادان سیستم ایمنی بدنشان از تکامل برخوردار نبوده و این دو گروه مستعد به عفونت های بیماری لیستریا می باشند. و این باکتری عوارضی همچون سقط جنین در زنان باردار , سپتی سمی نوزادان , عفونت داخل رحمی و غیره ایجاد می کند. با توجه به این که شیر یکی از تولیدات مهم دامی و یک ماده مغزی و بسیار مقوی بوده و غنی از پروتئین کلسیم و ویتامین و... می باشد و استفاده فراوان دارد. لذا بر آن شدیم تا میزان فراوانی لیستریا مونوسیتوژنز را در شیر خام دامداری های شهرستان مهاباد بررسی کنیم. در این بررسی تعداد 164 نمونه شیر از سطح دامداری های شهرستان مهاباد به صورت تصادفی جمع آوری گردید. و از نظر باکتریولوژیک مورد آزمایش قرار گرفت. پس از انجام آزمایشات باکتریولوژیکی از بین 164 نمونه شیر خام 3 مورد باکتری لیستریا منوسایتوژنز جدا گردید. با توجه به نتایج به دست آمده از میزان فراوانی این باکتری در شیر خام توسط سایر همکاران, توجه به اهمیت اصول دقیق پاستوریزاسیون و عدم مصرف شیر های خام ضروری تلقی می شود

کلید واژگان :

شیر خام , مهاباد, لیستریا منوسایتوژنز



ارزش ریالی : 100000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک