چکیده :

استافیلوکوکوس اورئوس عامل مولد یکی از متداولترین مسمومیت های غذائی است که در اثر مصرف انتروتوکسین تولید شده در مواد غذایی بوجود می آید در اکثر موارد منشا ورود استافیلوکوکوس های مسمومیت زا به مواد غذایی انسان و حیوان است. سوش های اشریشیا کلی به عنوان پاتوژن های مواد غذایی در بین میکروارگانیسم های مدفوعی اهمیت بسزایی دارند. حضور اشریشیا کلی در مواد غذایی به عنوان شاخصی از احتمال آلودگی مدفوعی و همچنین احتمال حضور سایر عوامل بیماریزای روده ای از جمله سالمونلا مطرح می باشد هدف از این مطالعه بررسی میزان آلودگی شیر خام به باکتری های اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس در شهر ارومیه است. مواد وروش کار: نمونه ها شیر با مراجعه به مراکز جمع اوری شیر و دامداریهای شیری شهرستان ارومیه جمع آوری شد 80 نمونه از شیر های جمع آوری شده در سه مرحله مورد آزمایش قرار گرفتند. آزمایش ها طبق روش های ارائه شده در استاندارد ملی ایران و پس از تهیه رقت های مناسب و با استفاده از محیط های کشت فنول فلالئین , پتاسیم تلوریت, دی فسفات آگار, لوریل سولفات تریپتوز, تریپتون واتر, ای سی برات انجام شد. و نتایج تست های کوآگولازو اندول به عنوان آزمایش های تاییدی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که میزان آلودگی نمونه شیرها به اشریشیا کلی بیش از آلودگی آنها به استافیلوکوکوس اورئوس می باشد. میزان آلودگی نمونه ها شیر خام به اشریشیا کلی 41% می باشد و همچنین میزان آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه ها شیر 33% می باشد

کلید واژگان :

اشریشیا کلی, استافیلوکوکوس اورئوس, ارومیه , شیر



ارزش ریالی : 100000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک