چکیده :

بیماريهاي اسهالی یکی از مشکلات بهداشتی در سرتاسر جهان به خصوص در کشورهاي در حال توسعه به شمار میآیند. یکی از عوامل مهم ایجاد کننده اسهال اشرشیاکلی میباشد که مسئول بسیاري از مرگ و میرهاي نوزادان است. آلودگی آب و مواد غذایی عامل اصلی ایجاد عفونت براي انسان با این باکتري میباشد. لذا هدف از این مطالعه شناسایی پاتوتایپهاي اشریشیاکلی ایزوله شده از نمونههاي بالینی انسانی، نمونههاي گوشتی، لبنی و سبزي با استفاده از آنتی سرم پلی والان و تعیین ارنباط و منشا آلودگی این نمونهها بود. براي این منظور 40 نمونه از نمونههاي بالینی بیمارستانی، فرآوردههاي گوشتی، لبنی و سالادهاي ارسالی براي آزمایشگاه کنترل غذا انتخاب وپس از تایید با تست هاي بیوشیمیایی، بیماري زایی آنها با آنتی سرم %2/ 17 % نمونههاي گوشتی، 5 / پلی والان مورد مطالعه قرار گرفت. براساس نتایج بدست آمده، 35 % نمونههاي بالینی، 5 17 % نمونههاي سالاد و سبزي به عنوان اشریشیاکلی بیماري زا شناسایی شدند. با توجه به نتایج مطالعه / نمونههاي لبنی و 5 حاضر به نظر میرسد اشریشیاکلی میتواند به عنوان یکی از عوامل باکتریایی متداول در ایجاد بیماريهاي مختلف به ویژه اسهال در کودکان در کشور ما مطرح باشد. بنابراین وجود اشریشیاکلیهاي بیماریزا در مواد غذایی لزوم کنترل و رعایت بهداشت مواد غذایی را طلب میکند.

کلید واژگان :

اشریشیاکلی، پاتوتایپ، نمونه بالینی، گوشتی، شیر، سبزي.



ارزش ریالی : 350000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک