چکیده :

با توجه به افزایش جمعیت دنیا و کاهش روز افزون منابع تولید، کشاورزی سنتی که شامل شیوه های زراعی و نظام تولید قبل از ورود تکنولوژی به کشاورزی بر مبنای تعادل و توازن های طبیعی و اکولوژی در طبیعت استوار بود، نمی توانست جوابگوی تأمین غذای دنیا باشد. در حال حاضر مخاطرات و بحران های حاصل از ورود نهاده های شیمیایی به بخش کشاورزی علاوه بر سلامت تولید، کمیت و میزان تولید را نیز با مشکل مواجه کرده است و مخاطرات زیست محیطی و بهداشتی جدی را به همراه داشته و با تهدید شدید منابع تولید همراه بوده است. در این تحقیق پس از بررسی26 غرفه ارگانیک و 8 غرفه نهاده در بوستان گفتگو ، سعی شده است که به شناخت و معرفی طرح توسعه کشاورزی زیستی و ارگانیک پرداخته شود و جایگاه آن در توسعه پایدار مورد بحث قرار گیرد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که توسعه و ترویج کشاورزی ارگانیک مستلزم اجرای سیاستها، اقدامات، گرایشها و جهت دهی سیاستهای کشاورزی دولت به سمت اهداف زیست محیطی و اجتماعی در جهت تحقق اهداف عزم ملی و مدیریت جهادی است، زیرا از نظر سیاسی داشتن کشاورزی سالم، خودکفا و پایدار نوعی جهاد است، بنابراین تلاش در راستای ایجاد نظام ارگانیک در کشور به صورت نظام ملی امری ضروری است.

کلید واژگان :

جشنواره هفته ارگانیک تهران، محصولات ارگانیک، سال 1393 ، سلامت جامعه و محیط زیست ، مدیریت جهادی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک