چکیده :

پرتقال يكي از فراوانترين میوه‌های موجود در استان‌های شمالی ايران مي‌باشد كه كمتر به بحث تغذيه‌اي آن در علوم دامي به‌‌ويژه تغذیه طيور توجه شده است، لذا آزمايشي به منظور بررسي تأثير عصاره اين ميوه بر روی صفات لاشه و پارامترهاي خوني جوجه‌‌های گوشتي با 400 قطعه جوجه یک‌روزه از سویه راس 308 در قالب یک طرح كاملاً تصادفي شامل 5 تيمار، 4 تكرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. تيمارهاي آزمايشي شامل تیمار شاهد و سطوح(1000 قسمت در میلیون و 1250 قسمت در میلیون) عصاره پوست پرتقال از ابتدای دوره پرورش تا 42 روزگی و سطوح(1000 قسمت در میلیون و 1250 قسمت در میلیون) عصاره پوست پرتقال از ابتدای دوره پرورش تا 21 روزگی در آب مصرفی جوجه‌‌های گوشتي بود. نتایج این پژوهش نشان داد که تیمارهای آزمایشی تأثیر معنی‌داری بر روی صفات لاشه نداشتند. همچنین به منظور ارزیابی فراسنجه‌هاي خونی(کلسترول، تری‌‌گلیسیرید، LDL ، HDL ، گلوکز و اسید اوریک) نمونه‌های خون در 42 روزگی از تکرارهای هر تیمار جمع‌آوری شد. براساس نتايج اين آزمايش، تيمارهاي دریافت کننده عصاره پوست پرتقال بر ميزان گلوكز، كلسترول، اسید اوریک، LDL و HDL تأثیر معنی‌داری داشتند(05/0P<). اما تيمارهاي آزمايشي بر ميزان تریگلیسیرید خون تأثير معنی‌‌‌‌‌‌داري نداشتند. در نهايت براساس نتيجه اين پژوهش، عصاره پوست پرتقال می‌تواند اثرات مثبتی بر وضعیت سلامتی جوجه‌‌هاي گوشتي داشته باشد.

کلید واژگان :

فراسنجه هاي خونی- جوجه‌های گوشتي- صفات لاشه- عصاره پوست پرتقال



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک