چکیده :

هدف این مطالعه بررسی اثر ترکیبی مقادیر مختلف ویتامین E و سطوح اسیدهای چرب ضروری امگا 3 HUFA جیره بر رشد، بازماندگی و پاسخ ایمنی غیر اختصاصی بچه ماهی نورس آزاد دریای خزر بود. به این منظور 6 جیره حاوی یکی از مقادیر 300 (پایین) و 1000 (بالا) میلی گرم ویتامین E در کیلو گرم جیره (آلفا-توکوفرول استات) و هر یک از این مقادیر با یکی از 3 ترکیب سطوح مختلف اسیدهای چرب امگا 3 HUFA (DHA به EPA: 1 به 5/0 (پایین) 2 به 1 (متوسط) و 4 به 2 (بالا) درصد جیره): LL، LH، ML، MH، HL و HH. تهیه شد. بچه ماهیان نورس با میانگین وزن اولیه 25± 600 (میلی گرم) به مدت 10 هفته با هر یک از جیره ها تغذیه شدند. در پایان آزمایش رشد و بازماندگی و پاسخ سیستم ایمنی غیراختصاصی بدن (فعالیت همولايتيک کمپلمان (ACH50) و آنزیم لیزوزیم) مورد ازریابی قرار گرفت. نتایج نشان داد میزان بازماندگی بچه ماهیان آزاد دریای خزر تحت تاثیر جیره های مختلف قرار نمی گیرد. میزان رشد با افزایش مقدار ویتامین E و HUFA جیره افزایش یافت. در ماهیان تغذیه شده با سطح بالاتر ویتامین E فعالیت ACH50 بالاتر بود، اگرچه این تفاوت معنی دار نبود (05/0 کلید واژگان :

ماهی نورس آزاد دریای خزر، ویتامین E، دوکوزاهگزانوئیک اسید، ایکوزاپنتانوئیک اسید، ایمنی غیر اختصاصی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک