چکیده :

این پژوهش با هدف کلی بررسی و ارزیابی جایگاه توسعه کشاورزي ارگانیک در مناطق شمالی کشور انجام شد. کشاورزي ارگانیک، سیستمی است که چرخه اکولوژیکی و افزایش فعالیت خاك را بهبود و ارتقاء می دهد و با کمترین تکیه بر استفاده از نهاده هاي شیمیایی، سلامت و کیفیت محصولات تولیدي درون مزرعه را بهراي مصرف کنندگان به ارمغان می آورد . اهمیت کشاورزي ارگانیک و نقش حیاتی آن در توسعه پایدار انکارناپذیر است و تصمیم به پذیرش آن تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار می گیرد. بررسی ها در زمینة توسعة کشاورزي ارگانیک چالش هاي گسترده اي فراروي کشاورزان وجود دارد .با این حال می توان مطرح کرد که از مه مترین عوامل پی ش برندة کشت ارگانیک، افزایش قیمت و بالارفتن سطح درآمد کشاورزان است .از این رو لزو م توجه بیشتر به محصول سالم و معرفی آن از سوي رسانه هاي جمعی و انجام کارهاي فرهنگی در شناساندن محصولات ارگانیک و به تبع آن اطمینان خاطردادن به مصرف کنندگان در مورد سلامت محصولات عرضه شده در میدان هاي فروش با مشخص کردن گواهی ها و استانداردهاي لازم آشکارتر می شود .درخصوص حمایت هاي دولتی نیز کشاورزان کمترین رضایت را از دولت دارند و اکثراً از بی توجهی دولت در تأمین نهاده هاي جایگزین براي کودهاي شیمیایی و آفتکش ها ناراضی اند .از دیدگاه کشاورزان مهم ترین عوامل بازدارندة کشت ارگانیک، نبود تشکیلات و نهادهاي مربوط به تولیدکنندگان است و از نبود بازار و شرایط فسادپذیري محصولات عرضه شده به بازار گله مندند. ازاین رو، کشاورزي ارگانیک می تواند راه حل مناسبی باشد بهراي بسیاري از شکست هاي فعلی از قبیل : وابستگی به مصرف انرژي زیاد، تولید گازهاي گلخانه اي و باقی ماندن سم هاي شیمیایی در زنجیرة غذایی و غیره که دستاوردها، در نتیجه انقلاب سبز به وجود آمده است.

کلید واژگان :

ارزیابی ، کشاورزي ارگانیک ، مناطق شمالی ، محصول سالم



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک