چکیده :

به منظور بررسي تأثير مقادير مختلف نيتروژن و اسيدهای آمينه بر 3 رقم ذرت، آزمايشي به صورت فاكتوريل در قالب طرح بلوكهای تصادفي در سالهای 1387 ، 1388 و 1389 در موسسه تحقيقات اصلاح، تهيه نهال و بذر كرج اجراء شد. نيتروژن در سه سطح 0 ، 115 و 230 كيلوگرم در هكتار، محلول پاشي اسيد آمينه در سه سطح 0 ، 4 و 5 ليتر در هكتار و دو رقم ديررس KSC700 و KSC704 و يك رقم زودزس KSC500 در نظر گرفته شد. نتايج تحقيق نشان داد طول دوره مراحل فنولوژيك تعداد روز تا ظهور گرده و ظهور كاكل با افزايش مصرف نيتروژن كاهش يافته است، ولي باعث افزايش تعداد روز از كاشت تا دوره خميری و رسيدگي فيزيولوژيك گرديده است، اثر نيتروژن بر درجه روزهای رشد نشان داد كه مرحله ظهور گرده با افزايش نيتروژن كاهش داشته است و درجه روزهای رشد، مرحله تلقيح كامل و رسيدگي فيزيولوژيك با افزايش مصرف نيتروژن افزايش يافته است. اثر اسيدهای آمينه نشان داد كه با افزايش اسيد آمينه تعداد روز تا ظهور كاكل كاهش يافته و تعداد روز مرحله رسيدگي فيزيولوژيك را افزايش پيدا كرده است. اثر اسيدهای آمينه بر درجه روزهای رشد نشان داد كه با افزايش مصرف اسيدهای آمينه ظهور گرده كاهش پيدا كرده است و مرحله مرحله تلقيح كامل و رسيدگي فيزيولوژيكي به تأخير افتاده است. تأثير متقابل كود نيتروژن و اسيدهای آمينه بر طول دوره فنولوژيك و درجه روزهای رشد نشان داده است كه با افزايش مصرف توأم كود نيتروژن و اسيدهای آمينه مراحل ظهور گرده و ظهور كاكل كاهش پيدا كرده است، مراحل تلقيح كامل، خميری و رسيدگي فيزيولوژيك افزايش يافته است. اثر متقابل كود نيتروژن و رقم بر طول دوره فنولوژيك و درجه روزهای رشد از كاشت تا هر يك از مراحل فنولوژيك مورد بررسي نشان داد كه ظهور گرده و ظهور كاكل با كاهش نيتروژن افزايش يافته است و با افزايش نيتروژن دوره تلقيح كامل، خميری و رسيدگي فيزيولوژيك افزايش يافته است. کلمات کلیدی: نيتروژن، اسيد آمينه، خصوصيات فنولوژيك و مرفولوژيك و ذرت.

کلید واژگان :

کلمات کلیدی: نيتروژن، اسيد آمينه، خصوصيات فنولوژيك و مرفولوژيك و ذرت.



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک