چکیده :

امروزه تنها چند گونه زراعی از خانواده غلات از جمله ذرت، گندم و برنج در مقیاس کلان کشت و پایه اصلی غذای بسیاری از انسان ها را تشکیل می دهند. برخی از گونه ها که غلات کمیاب نامیده می شوند، علی رغم نقش مهم خود در امنیت غذایی برخی از فقیرترین مردم، در طی انقلاب ها (کشاورزی و صنعتی) به دست فراموشی سپرده شدند. یکی از این محصولات «فونیو» است، یکی از غلات ریز دانه که از سال ها قبل به عنوان غذای اصلی بسیاری از خانواده های نواحی روستایی غرب آفریقا کشت می شود و مصرف کنندگان شهری اقصی نقاط دنیا هم در حال کشف مجدد آن هستند. فونیو قابلیت هضم بالایی دارد. سیری نسبتاً کوتاه مدتی ایجاد می کند و حاوی چهار پروتئین رایج غلات است اما گلوتلین بیشتری نسبت به پرولامین دارد. با توجه به افزایش محدودیت های تولید غلات رایج، توجه به این محصول در آینده می تواند در امنیت غذایی جهان نقش موثری ایفا کند.

کلید واژگان :

غلات دانه ریز، ارزش تغذیه ای،کیفیت دانه



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک