چکیده :

زمینه (Background): انبارداری یک خدمت اقتصادی است و عبارت از تهیه و نگهداری کالا به منظور عرضه به موقع یا گسترش دادن مدت عرضه آن به نحوی که کالا برای مدت بیشتری قابل دسترس و مصرف باشد. در اقتصاد هر کشوری انبارداری حلقه ای از زنجیره تولید، انتقال، توزیع و مصرف به شمار رفته و نقش اتصال و واسط را در انتقال کالا از مناطق تولید به بازارهای مصرف و سپس توزیع محلی بر عهده دارند. هدف (Objective): در این مقاله سعی شده است تا موارد بهداشت و ایمنی انبارهای مواد غذایی بیان گردد. روش کار (Methods): در این تحقیق جهت گردآوری مطالب و نتایج با استفاده از مطالعات کتابخانه ای به روش فراتحلیل از مقالات و سایر منابع معتبر استفاده شد. یافته ها (Results): انبار به عنوان یک جایگاه سازمانی در چارت سازمانی کلیه سازمان ها و نهادها وجود دارد، به همین دلیل ضمن اهمیت ویژه ای که این بخش در سازمان دارد به نظارت بیشتر، حفظ و ایمنی و استاندارد مربوطه نیازمند است. از آنجا که ایجاد شرایط مناسب نگهداری مواد غذایی در افزایش ماندگاری مواد غذایی نقش به سزایی دارد توجه به استانداردهای نگهداری مواد غذایی منجر به جلوگیری از افت کیفیت مواد اولیه غذایی، کنترل مسمویت های ناشی از فساد و کاهش ضایعات می شود. نتیجه گیری (Conclusion): یکی از عوامل کارایی انسانی، تامین غذای سالم و کافی است، به همین جهت نگهداری مواد غذایی طبق اصول بهداشتی و فنی از پایه های بهداشت عمومی و پیشگیری از بروز بیماری های مختلف و جلوگیری از اتلاف مواد غذایی محسوب می شود. برای رسیدن به این هدف لزوم تطبیق انبارهای نگهداری مواد غذایی با اصول استاندارد ضروری می باشد.

کلید واژگان :

بهداشت، ایمنی، انبار، مواد غذایی



ارزش ریالی : 100000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک