جناب آقای دکتر عباس بندی
با سلام
احتراماً ضمن عرض ادب و احترام و نیز تشکر به جهت همکاری صمیمانتان با شبکه پژوهشگران ایرانی، با توجه به سابقه درخشان حضرتعالی و اخذ نشان پژوهشگر فرابرجسته، این شبکه در نظر دارد گزارشی از زندگینامه شخصی و علمی تان را در شبکه پژوهشگران ایرانی قرار دهد، لذا خواهشمند است با پاسخ به سوالات زیر ما را در این راه یاری نمایید.
- لطفاًمختصري درمورد بيوگرافي و سوابق علمي و پژوهشي خودتان بفرماييد.
اینجانب سعید عباس بندی – استاد تمام دکتری ریاضی و عضو هیات علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین– متاهل و دارای دو فرزند هستم. اینجانب متولد 1345 تهران بوده و تمام تحصیلات از ابتدایی تا سطح دکتری را نیز در تهران گذرانده ام. کارشناسی خود در دانشگاه تهران در سالهای 68-63 و کارشناسی ارشد و دکتری را در سالهای 74-68 در دانشگاه خوارزمی (تربیت معلم سابق) تهران و بعنوان اولین دانشجوی ریاضی کاربردی داخل کشور، فارغ التحصیل شده ام. در دوره کارشناسی در طرح لبیک یا خمینی (در دانشگاه تهران) به مدت حدود 6 ماه در فعالیتهای جنگ تحمیلی شرکت کرده ام. و از سال 1375 تا کنون در دانشگاه امام (ره) مشغول به فعالیت های علمی و پژوهشی هستم. به علاوه به مدت 4 سال بصورت مامور در دانشگاه پیام نور (سازمان مرکزی تهران) در سمت مدیر خدمات ماشینی کل دانشگاه فعالیت اجرایی داشته ام. در دانشگاه امام (ره) نیز فعالیت های اجرایی در پست های مختلف از قبیل مدیریت رایانه، مدیریت تحصیلات تکمیلی را عهده دار بوده ام و بعلاوه در شوراهای مختلف از قبیل: شورای پژوهشی دانشگاه، شورای دانشگاه، هیات ممیزه، کمیسیون های هیات ممیزه فعالیت داشته و دارم. چندین سال پژوهش گر برتر دانشگاه و استان قزوین بوده ام. علاوه بر این پژوهشگر مقاله داغ HOT PAPER ریاضی در سال 86 و منتخب بیستمین سالگرد تاسیس دانشگاه امام (ره) در سال 90 شده ام. تاکنون موفق به چاپ حدود 300 مقاله علمی- پژوهشی شده ام و در حاضر سردبیر یک مجله آلمانی و یک مجله تخصصی داخلی هستم و بعلاوه بعنوان ادیتور در چند مجله داخلی و خارجی فعالیت دارم.
- اساتید به نام خود را نام ببرید و بگویید کدامیک بیشترین تاثیر را در موفقیت های علمی شما داشته است؟
آقای دکتر بابلیان از دانشگاه خوارزمی -
بدیهی است تمام این بزرگواران در موفقیتهای اینجانب نقش مهمی داشتهاند.
- عمدهترین منابعی که از آنها برای به روز کردن اطلاعات خود استفاده میکنید چه منابعی هستند؟
TOC مجلات تخصصی و البته پیگیری مباحث علمی با همکاران و دانشجویان.
- بطور کلی روند فعالیتهای پژوهشی را در کشور عزیزمان ایران به چه صورت میبینید؟ يكي از مطالبي كه اخيراً برآن تاكيد ميشود كاربرد نتايج تحقيقات كاربردي و چرخة ايده تا محصول ميباشد، تا چه حد فکر میکنید مقالات شما این چرخه را طی می کنند؟
با توجه به اخبار و اطلاعات موجود، به نظر میرسد که روند فعالیتهای پژوهشی خوب باشد، ولی حتماٌ کافی نیست. هنوز ارتباط بین صنعت و دانشگاه در حوزه های علوم پایه و علوم انسانی، آنطور که انتظار می رود کامل و قانع کننده نیست. و با توجه به حوزه تخصصی اینجانب در علوم پایه، مساله چرخة ایده تا محصول در مقالات و کارهای علمی اینجانب دیده نمی شود. البته بنده مقالاتی در مجلات مکانیک (سیالات) و شیمی با همکاری متخصصان آن حوزه ها دارم، که انشالله امیدوارم گامی کوچک در راستای ارتباط صنعت و دانشگاه باشد.
- دیروز، مسیر امروز را چگونه میدیدید؟ امروز، دیروز را چگونه ارزیابی میکنید؟
همیشه مسیر آینده را سخت تر از حال و گذشته می دانم، و بنابراین هرچه جلوتر می رویم باید فعالیتمان را بیشتر کنیم. این لازمه در مسیر بودن تحقیقاتمان هست. و امروز فکر می کنم، شاید دیروز کم کاری کردیم و حتماٌ میتوانستیم بهتر باشیم.
- چه پیشنهاداتی در راستای ارتقاء سطح کمی و کیفی پژوهش برای دانشجویان و یا پژوهشگرهای جوان دارید؟
شاید جواب دادن به این سوال در حوزه های مختلفی علمی، از قبیل مهندسی– علوم پایه و علوم انسانی (و البته دیگر حوزه ها) متفاوت باشد. در علوم پایه، به خصوص ریاضیات کاربردی، قبل از انجام هر پژوهشی توصیه می شود با مطالعه و جستجوهای الکترونیکی در فضای اینترنت از پیشینه و وضعیت فعلی بحث مورد نظر اطلاعات کافی داشته باشیم. بخصوص توانایی خود را در انجام کارهای گروهی بالا برده و نیم نگاهی به مطالبات بخش های صنعتی داشته باشیم.
- شبکه پژوهشگران ایرانی را چگونه ارزیابی می کنید؟ پیشنهادات ارزنده حضرتعالی می تواند در ترقی شبکه موثر باشد.
با توجه به اینکه بسیاری از بانک های اطلاعاتی خارج از کشور در دسترس عموم پژوهشگران نیست، وجود یک بانک اطلاعاتی کامل، اعم از مقالات و پایان نامه ها و گزارشات علمی، بسیار ضروری است. وجود این بانک در داخل کشور مزایای زیادی دارد، که بهتر است متخصصان این موضوع در رابطه با نظر دهند. بنابراین توسعه این بانک ضروری است و با اطلاع رسانی کامل در بین تمام اساتید می توان آن را بزرگ و موثر کرد. بعلاوه چون بانک های اطلاعاتی دیگری در کشور موجود هست (مانند http://www.irandoc.ac.ir) ، اگر بتوان این بانک ها را تجمیع یا بهم متصل کرد، بنظرم کار مهم و سودمندی در راستای توسعه و پیشرفت مباحث پژوهشی انجام شده است.
در پایان از وقتي كه در اختيار ما قرار داديد، كمال تشكر را داريم.