چکیده :

استفاده از گیاهان به عنوان دارو برای پیشگیری و درمان بیماری ها از روزگاران کهن مورد توجه متخصصان طب سنتی قرار داشته و تا ابتدای قرن شانزدهم معتبرترین روش برای درمان بیماری ها به شمار می رفته است ابوعلی سینا از نخستین دانشمندانی است که در کتاب قانون به شرح و بررسی علمی خواص درمانی گیاهان پرداخته است . تاثیر ضد باکتریایی عصاره آبی پونه کوهی بر روی باکتری های اشریشیا کلی و انتروباکتر آئروژنزکه موجب بروز برخی عفونت ها در انسان و حیوان می شوند مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش کار: باکتریها را در محیط کشت مولر هینتون کشت داده سپس دیسک های استریل آغشته به عصاره آبی گردید و در پلیت ها قرار داده شد. غلظت های عصاره آبی پونه کوهی مورد استفاده در این تحقیق ٢/١,۴/١,٨/١,۶١/١ بود. نتایج: در پلیت هایی که از رقت ٢/١,۴/١ عصاره آبی پونه کوهی استفاده شده بود قطر هاله ممانعت از رشد دیسک های حاوی عصاره آبی پونه کوهی در محیط کشت حاوی اشریشیا کلای قابل توجه بود. هاله ممانعت از رشد در باکتری ای کلای ٢/۴ میلیمتری در انتروباکتر ٢ میلیمتری بود. در پلیت هایی که از رقت های ٨/١,۶١/١ استفاده شده بود هاله ممانعت از رشد تشکیل نشد. امروزه برای کاهش اثرات جانبی ترکیبات شیمیایی از قبیل نگهدارنده های مواد غذای و داروها توجه به ترکیبات طبیعی علی الخصوص ترکیبات گیاهی افزایش یافته است. بر اساس آمار موجود در کشورمان نیز بیش از 130 نوع داروی گیاهی وجود دارد. و منشا اصلی آنها گیاهان هستند.

کلید واژگان :

عصاره آبی, پونه کوهی, اشریشیا کلای , انتروباکتر آئروژنز



ارزش ریالی : 100000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک