چکیده :

تنش شوری و مبارزه با آن از مسائل عمده است که بشر طی هزاران سال، با آن دست به گریبان بوده است و این تنش را می توان یکی از علل کاهش قابلیت اراضی در تولید محصولات کشاورزی بر شمرد . این مطالعه جهت تعیین مقاومترین ژنوتیپ جو در شرایط تنش شوری در مرکز تحقیقات کشاورزی گوهر کوه در قالب طرح فاکتوریل با پایه کاملاً تصادفی بادو فاکتور و 3 تکرار به مورد اجرا گذاشته شد فاکتور مورد مطالعه در سه سطح شوری صفر، 100، 200 میلی مولار بر روی سه رقم جو شامل (والفجر، ریحان و افضل) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده از جدول تجزیه واریانس نشان داد که صفت طول ریشه چه که تحت تاثیر نوع رقم گرفته ، به طوری که رقم ریحان بیشترین طول ریشه چه را نشان دادبقیه صفات تحت تاثیر نوع رقم قرار نگرفته و همچنین نتایج نشان داد، صفات درصدو سرعت جوانه زنی ، طول ریشه چه، طول ساقه چه، میزان پرولین و کربوهیدرات تحت تاثیر سطوح مختلف شوری قرار گرفته است که بیشترین درصد و سرعت جوانه زنی در سطح شاهد و 100 میلی مولار و بیشترین طول ریشه چه و طول ساقه چه در سطح 200 میلی مولار را تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین کربوهیدرات و پرولین با افزایش غلظت نمک به طور معنی داری افزایش یافتند. با این وجود مقایسه میانگین ها نشان داد که در مرحله جوانه زنی از نظر کلیه صفات مورد مطالعه رقم افضل مقاومترین ، و مقاومت رقم والفجر به نسبت کمتر بود اما در سطح 200 میلی مولار رقم ریحان حساس ترین بود

کلید واژگان :

جو، پرولین، تنش شوری، کربوهیدرات، جوانه زنی



ارزش ریالی : 300000 ریال
دریافت مقاله
با پرداخت الکترونیک