امروزه کشف نانوذرات و کاربردهای مختلف آنها بهدلیل خواص ویژه در تولید موادمرکب و باتوجه به ابعاد این ذرات تحولات عظیمی در تولید مواد با خواص و رفتار منحصربهفرد بهوجودآوردهاست. نانوتکنولوژی طراحی را بهطوراساسی تغییر داده و دانش بسیار وسیع و مهمی برای طراحان بهوجودآوردهاست. لذا بررسی خواص و ویژگیهای نانومواد اجتناب ناپذیر میباشد.
ازآنجاکه تهیه مواد و بهخصوص آزمایش خواص، هزینههای فوقالعادهای داشته و امکان انجام و بررسی همهجانبه را مشکل میسازد، متخصصین و دانشمندان به روشهای دردسترسی که جوابگوی نیاز و تحلیل نانومواد باشد رویآوردهاند. همچنین مادامیکه هنوز از واقعیت کاربردهای نانوتکنولوژی پیچیده دور هستیم، نانومهندسی و نانوطراحی تقریباً، منحصراً در کامپیوترها وجود دارد.
نانومهندسی محاسباتی، رشته تحقیقی مهمی است که هدف آن توسعه طراحی در مقیاس نانو و روشهای شبیهسازی برای فعالکردن و سرعتبخشیدن به طراحی و ساختوساز وسایل و سیستمهای واقعی در مقیاس نانو میباشد. بنابراین هدف از این کتاب، ارائه مقدمهای بر روشها، تکنیکها و مشکلاتی است که از نانوطراحی و مهندسی محاسباتی بدست آمده است. بهدلیل سادگی، تمرکز بر روش دینامیک مولکولی میباشد که برای توصیف موضوع فقط براساس دانش فیزیک مناسب است. البته در برخی جنبهها نیز از مکانیک کوانتوم یا مکانیک آماری استفاده شدهاست.
لذا اطلاع از ساختار نانومواد و نحوه توزیع نیروها بین نانوذرات، تقویتکنندهها و زمینهها و مدلسازی آنها و روابط و تئوریهای حاکم لازم و ضروری بوده و بهعبارتی مهندسی این گونه نانومواد، نانوتودهها و نانورباتها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
بنابراین با عنایت به تجربیات اینجانبان در ساخت، بررسی و تحلیل مواد نانوکامپوزیت و همچنین ارائه کلیه نتایج تحلیلی و آزمایشگاهی تحقیقاتی بهصورت کتاب و مقالات متعدد، ترجمه کتاب حاضر را ضروری و برای کارشناسانی که در این زمینه فعال میباشند، بهخصوص دانشجویان ارشد و دکتری مفید میدانیم. این کتاب شامل فصول ذیل می باشد.
فصل اول :مقدمه
فصل دوم: نیروهای بین اتمی
فصل سوم :دینامیک مولکولی
فصل چهارم: ویژگی نانوسیستمها
فصل پنجم: نانومهندسی، مطالعات و نتایج