نویسندگان : حمید نهاردانی
ناشر : دانشگاه آزاد
شابک : 3-2-6-9422-600-978
سال چاپ : 1393
نوع کتاب : تالیف
مشاهده سایر کتاب های حمید نهاردانی

کتاب اثربخشی مدیریت دانش و سازمان یادگیرنده در سازمان­های آموزشی – حمید نهاردانی

از: انتشارات "شریعتی‌فر" با همکاری معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار منتشر و در چاپخانه دانشگاه فردوسی مشهد در بهار 93 به چاپ رسیده  است.(قیمت پشت جلد 90000 ریال)

مراکز پخش: تهران – خ انقلاب – روبروی دانشگاه تهران- خ 12 فروردین – انتشارات ترمه تلفن 66063301

مشهد- پاساژ مهتاب

سبزوار- پاساژ ارم – کتاب فروشی صدیقی و کتابفروشی کتاب سبز تلفن 2239947

سبزوار – فلکه فرمانداری- ابتدای خ قائم – کافه کتاب

سبزوار- 24 متری انقلاب- خ نیستان – فراز نقش –

 

این کتاب که امید است براي آحاد جامعه به ويژه مديران، کارکنان، استادان، پژوهشگران، دانشجويان، دانش­آموزان، مفید واقع گردد، به شاخص­هایی از مدیریت دانش در سازمان می پردازد. شاخص‌هاي مديريّت دانش متنوع بوده، و نویسنده در این کتاب به چند مورد از آن (فرهنگ سازماني، استراتژي، سرمايه عقلي، رهبري و مديريّت، کار تيمي و جوامع ياد گيرنده، تقسيم دانش و خلق دانش) در سازمان یادگیرنده پرداخته است.

در مقدمه این کتاب آمده است:در زندگي پيچيده‌ی امروزي، منبع و ارزش بسياري از کسب و کارها به دانايي، تجربيّات و سرمايه­هاي فکري دانش پژوهان وابسته شده است. در اين ميان انسان براي خلق نشاط و پويايي در زندگي، نيازمند نوآوري و ابتکار است تا انگيزه‌ی کمال جويي خود را ارضا کند. دانايي مهم ترين جنبه‌ی ارتقاي زندگي امروز بوده و از اين باب است که سازمان­هاي جوياي تعالي، اغلب براي به دست آوردن آن متحمّل هزينه و زمان بسيار مي­شوند و در اين راه ريسک را به جان و دل مي­پذيرند.

مي­توان با بکارگيري موضوع مهم و حياتي"مديريّت دانش" که اکنون جزء لاينفک سازمان­هاي تعالي محور مي­باشد، به رقابت بلند مدت و دایمي سازمان استمرار بخشيد. و همين امر سبب شده که در اين نوع سازمان­ها، از مسئله‌ی حرکت در جهت جامعه‌ی مبتني بر مديريّت دانش به عنوان يک اصل استفاده شود.

به دليل وجود و رشد و افزايش مسائلي هم چون جهاني شدن و فناوري، سرعت و پيچيدگي تحولات، ارزش و اهميّت يادگيري مستمر و قوي در سازمان­ها به عنوان سازمان يادگيرنده، بيش از پيش حياتي به نظر مي­رسد.

ارتباط شخص با دانش خويش ساده‌ترين روش آشنايي با موضوع مديريّت دانش است. البته اين امر با طرح سوالاتي و يافتن پاسخ‌هاي قانع کننده براي شخص قبل از عمل به همراه خواهد بود. آن چه که بايد مورد سوال قرار بگيرد اين است که: من صاحب چه دانشي هستم؟ مهارت­هاي من کدامند؟ چرا آن‌ها را به ديگران منتقل نمي­کنم؟ درصورت تغيير رفتارم، چه اتفاقي براي من مي­افتد؟ و در زمينه‌ی سازمان نيز که مجموعه­اي از افراد است نيز اين سوالات در تعامل با يک ديگر بوجود مي­آيد. و سپس در تعامل سازمان‌ها با يک ديگر و تعامل کشورها که مديريّت دانش جهاني را نتيجه خواهد داد. رعايت و استفاده از اصول و تئوري­هاي سازماني مهم مانند مديريّت کيفيّت فراگير، مهندسي مجدد، کار آفريني و... به ياد گيري در سطح کل سازمان نيازمند است.

ايده­ی سازمان يادگيرنده براي آحاد جامعه به ويژه مديران، کارکنان، استادان، پژوهشگران، دانش­آموزان، دانشجويان، جهت رسيدن به کمال و پيش رفت روز افزون يک ضرورت است.

ايجاد سازمان يادگيرنده خود با تمام منافع، و موفقيّت­هايش مي­تواند به عنوان اولين گام به سوي کشور يادگيرنده و در منتهي درجه خود جهان يادگيرنده، براي استفاده از نتيجه‌ی چنين موفقيّت­ها و پيشرفت­ها باشد.

مديريّت دانش مي­تواند از ديدگاه شخصي تا سازماني و کشوري و در نهايت جهاني مورد فهم و بررسي و اجرا درآيد.