بررسی پاسخ به واکسن هپاتیت B در کودکان مبتلا به اوتیسم و ارزيابي فاکتورهای ويروسي وسایتوکاین های ايمني و انجام واکسیناسیون در م
1395/10/21 14:13:58
نوع همکاری : همکار
کارفرما : دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال طرح : 1395
مشاهده سایر طرح های وحدت پورطهماسبی بیله سوار
وتیسم نوعی اختلال رشد است که با رفتارهای ارتباطی و کلامی غیر طبیعی مشخص می¬شود . شیوع این بیماری در ابتدا 2-1 در هزار گزارش شده بود. به مرور زمان به دلیل افزایش آگاهی مردم و افزایش امکانات تشخیصی , شیوع بیماری 1 در 110-88 مورد تولد کودک سالم زیر 8 سال گزارش گردید.
ويروس هپاتيت B در انسان باعث بیماری هپاتیت B می¬شود. انجام واکسيناسيون، باعث مصونيت در فرد خواهد شد. مطالعات نشان داده است¬که در جمعیت عمومی علاوه بر افراد دارای نقص ایمنی حدود 15-5 %از افراد جامعه به این واکسن پاسخ نمی¬دهند ، عدم پاسخ به واکسن در دو فاکتور "ویروس" و "ایمنی میزبان" نهفته می¬باشد(22-19) . میزان عدم پاسخ به واکسن هپاتیت B در افراد مبتلا به اوتیسم تاکنون بصورت جامع بررسی نشده است . از طرف دیگر بحث واکسیناسیون در کودکان مبتلا به اوتیسم از چالش های نگران کننده جدی و جهانی در خانواده های کودکان مبتلا به اوتیسم می باشد . در مطالعه منتشر نشده جزایری و همکاران در 77 % ( 26 % تیتر HBs-Ab کمتر از 10 IU/ml و 51 % تیتر HBs-Ab کمتر از 100 IU/ml ) کودکان زیر 15 سال مبتلا به اوتیسم نسبت به واکسیناسیون علیه ویروس هپاتیت B پاسخ مناسب ایجاد نشده است . سنجش تیتر HBs-Ab بعد از تزریق واکسن هپاتیت B بطور معمول انجام نمی شود لذا این افراد در خطر ابتلا به بیماری هپاتیت B می باشند. در این تحقیق ما به بررسی میزان پاسخ به واکسن هپاتیت B در کودکان مبتلا به اوتیسم و ارزيابي فاکتورهای ويروسي وسایتوکاینهای ايمني در موارد عدم پاسخ مناسب به واكسن و مداخله درمانی در آندسته از افراد که به واکسن پاسخ نداده اند خواهیم پرداخت.
نوآوری :
با بررسی اطلاعات موجود میزان پاسخ¬دهی به واکسن هپاتیت B در جمعیت کودکان مبتلا به اوتیسم در دنیا انجام نشده است و اطلاعات خاصی در این زمینه وجود ندارد . در حال حاضر، اطلاعات دقیقی راجع به میزان پاسخ دهي كودكان مبتلا به اوتيسم به واكسن هپاتيت B در جهان در اختیار نیست. یافته¬های اولیه آزمایشگاه هپاتیت بی-دانشکده بهداشت در حجم نسبتا پایینی از نمونه نشاندهنده احتمال نقص در پاسخ به واكسن در اين بيماران نسبت به جمعيت عمومي كشوري دارد. پس از مشاوره با برخی دانشمندان اروپایی و امریکایی در خلال کنگره بین المللی ششم هپاتیت تهران در خرداد ماه 1394 نو اوری آن تایید گردید. طی استعلامی که پرفسور Hollinger (از همکاران مجری طرح از امریکا) از CDC امریکا داشته و به مجری پروژه از طریق تلفن به اطلاع رسانیده، اطلاعاتی در این خصوص در بانک اطلاعاتی CD نیز موجود نمیباشد.