بررسی میزان سازگاری پوستی و پذیرش محلولهای HAND RUB با بنیان الکلی در پرستاران شاغل در بیمارستانهای آمل
1395/11/06 19:39:22
نوع همکاری : همکار
کارفرما : دانشگاه علوم پزشکی بابل
سال طرح : 1389
مشاهده سایر طرح های سید حمید شریف نیا
مقدمه و هدف : دست ها یکی از عوامل اصلی انتقال میکروارگانیسم ها بوده و دست های ارائه دهندگان خدمات سلامت یکی از اصلی ترین منبع انتقال عفونت به شمار می روند. این مطالعه با هدف بررسی میزان پذیرش محلولهای بنیان الکلی توصیه شده سازمان جهانی بهداشت انجام شده است.
روش کار: این مطالعه یک طرح یک گروهی قبل-بعد میباشد که بر روی 40 نفر از کارکنان سلامت بیمارستان 17 شهریور آمل در سال 1393 انجام شده است. روش نمونه گیری به صورت آسان و در دسترس بود. افراد مورد مطالعه محلول توصیه شده را به مدت 1 ماه استفاده کردند، سپس با استفاده از دو پرسشنامه ارزیابی وضعیت پوست توسط مشاهده گر و ارزیابی وضعیت پوست توسط شرکت کنندگان، در هفته اول و 1 ماه پس از استفاده از محلول، بررسی شد.
یافته ها: نتایج ارزیابی عینی پوست نشان داد که تغییر وضعیت قرمزی (846/0P=) و پوسته شدن پوست (276/0P=) و امتیازدهی بصری پوسته دار شدن پوست (5/0P=) در سه بار ارزیابی عینی معنیدار نبود، اما از نظر ایجاد شقاق (05/0P=) معنیدار بود. خود ارزیابی وضعیت پوست از نظر ظاهری (001/0P=)، وجود مشکل (006/0P=)، رطوبت (001/0P=)، حس (004/0P=)، تمامیت (023/0P=) پس از استفاده از محلول در دو بار ارزیابی انجام شده معنیدار بوده است.
نتیجه نهایی: نتایج نشان داد که محلول توصیه شده با پوست دست کارکنان سلامت مورد مطالعه سازگار بوده است. لذا توصیه میشود مسئولین مربوطه جهت استفاده بیشتر و بهینه از این محلولها آموزشهای لازم را در این زمینه به پرسنل بهداشتی و درمانی بدهند.
کلید واژه ها: بهداشت دست، شستشوی دست، محلول الکلی، پذیرش پوستی