بررسی تصفیه پساب صنعتی فراوری کشمش و فراورده های آن از آلودگیهای زیست محیطی با روش های نوین صنعتی
1395/11/25 05:05:13
نوع همکاری : مجری
کارفرما : دانشگاه تبریز
سال طرح : 1394
مشاهده سایر طرح های محمدصادق ذاکرحمیدی
در سال های اخیر، آگاهی عمومی در مورد مشکلات آلودگی آب افزایش یافته است، که این امر باعث تصویب قوانین سخت گیرانه محیط زیست در خصوص تخلیه پساب شده است. این موضوع باعث افزایش سرعت احداث تصفیه خانه های شده است. یک مسئله مهم قبل از طراحی و اجرای هر تصفیه خانه فاضلاب، انتخاب بهترین فرآیند تصفیه است، به طوری که انتخاب اشتباه می تواند باعث افزایش هزینه ها و همچنین عدم دستیابی به نتیجه مورد نظر گردد . انتخاب فرآیند بهینه تصفیه فاضلاب مهم و چند بعدی است که به دلیل خسارات ناشی از گسیختگی طرح و نیز اتلاف هزینه های آن، جدا از برآورده کردن استانداردها و الزامات زیست محیطی، نیازمند طی یک فرآیند سیستماتیک و کاملاً علمی در انتخاب فرآیند بهینه تصفیه می باشد. همانگونه که اشاره شد نیازهای متفاوت هر یک از صنایع باعث پیچیده شدن این انتخاب میگردد.
با توجه به نبود اطلاعات کیفی و کمی مناسب در مورد آب ورودی به صنایع فراوری کشمش و فراورده های آن برای شستشو و همچنین نبود این اطلاعات در مورد خروجی پساب این صنایع باعث شده تا امکان ارائه راهکار سیستماتیک و علمی غیر ممکن شود. لذا در این پروژه با ثبت و بررسی پارامترهای آنالیز آب در بازه زمانی مشخص( مانند TDS,TSS COD, EC.DO. ,PH, و آلودگی میکروبی)به بررسی کیفی آب و پساب موجود پرداخته شده و روش های مناسب برای حل آن ارائه شد. لازم بذکر است تمامی آنالیز ها و داده ها با تکرار بالا انجام گرفته و نتایج موردی گزارش شده در تمامی واحد ها و شرایط صادق می باشد.