بررسی رابطه میزان فرسودگی شغلی و تمایل به ترک حرفه در میان کارکنان اتاق عمل بیمارستان های خراسان جنوبی
1396/01/13 04:33:39
نوع همکاری : مجری
کارفرما : دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
سال طرح : 1395
مشاهده سایر طرح های ابراهیم رحمانی مقدم
یکی از مهمترین منابع ایجاد کننده استرس،نوع شغل است و همچنین یکی از عمده ترین پیامد های استرس شغلی فرسودگی شغلی است که از سه بعد خستگی عاطفی،مسخ شخصیت وکاهش احساس موفقیت فردی تشکیل شده است. امروزه پدیده فرسودگی شغلی پرستاران به دلیل سطح شدید استرس شغلی به عنوان یکی از معضلات جامعه پرستاری تبدیل شده شده است که می تواند باعث تمایل به ترک حرفه افراد از حرفه شود که این تمایل می تواند منجر به مشکلات مختلف نظیر ناکارامدی و کاهش مراقبت های استاندارد از بیماران شود.
لذا هدف این تحقیق تعیین رابطه میزان فرسودگی شغلی و تمایل به ترک حرفه در میان کارکنان اتاق عمل بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.
این مطالعه یک مطالعه توصیفی تحلیلی است که به دلیل محدودیت جامعه اماری نمونه برابر با کل جامعه (پرسنل رشته اتاق عمل بیمارستان های زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی بیرجند که شامل 7 بیمارستان ولیعصر،امام رضا(ع)،شهدا قاین، شفا بشرویه،شهید دکتر چمران فردوس،شهید سید مصطفی خمینی طبس و شهید دکتر احمد اتشدست) که (به طور تقریب حدود 300 نفر) می باشد. ابزار جمع اوری اطلاعات پرسشنامه ای است که حاوی سه بخش است: است:قسمت اول اطلاعات دموگرافیک که حاوی 8 سوال، قسمت دوم پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلش که حاوی22 سوال است و قسمت سوم پرسشنامه تمایل به ترک حرفه که دارای 15 سوال می باشد. که بااستفاده از منابع مختلف و همچنین نظراساتید تهیه، تدوین و پایائی آن احراز گردید و پس از جمع اوری اطلاعات، داده ها توسط نرم افزارSPSS و آزمونهای آماری انالیز واریانس((ANOVA،تی تست،کراسکال والیس، کای دو، ضریب همبستگی اسپیرمن و پیرسون و رگرسیون خطی تجزیه و تحلیل خواهد شد